Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Alfons Drillieux, Healthy Fruit

“Volgende week verwachten we een topweek voor kersen”

Tholen – “Tot nu toe verloopt het kersenseizoen zeer positief. De vraag naar kersen is enorm. De vroege rassen zijn stilaan voorbij en de latere rassen verwachten we volgende week. Het aanbod is momenteel aan de lage kant, maar volgende week verwachten we een topweek. Kordia komt eraan en dat is elk jaar weer het populairste ras”, vertelt Alfons Drillieux van Healthy Fruit.

Over de kwaliteit van de kersen is Alfons zeer te spreken. “De smaak van de kersen is dit jaar weer heerlijk zoet, maar ook de maat van de kersen is erg goed. Het grootste gedeelte van onze kersen zetten we af bij BelOrta en een klein gedeelte verkopen we aan huis. Naast onze kersen verkopen we ook aardbeien, appelen en peren in ons automaat.”

Vanwege de vorst verwacht Healthy Fruit dit jaar zo’n 25 tot 30 procent minder kersen te plukken. “Door de vorst zijn er dit jaar absoluut minder kersen beschikbaar dan in andere jaren. Ook de appelen zijn flink getroffen door de vorst. Ik denk dat we een zeer slechte appeloogst gaan krijgen. De peren zien er gelukkig wel goed uit, dus hopen we dat die groei zich goed voort mag blijven zetten”, besluit Alfons.

Voor meer informatie:
Alfons Drillieux
Healthy Fruit 
Vinnestraat 45C
3440 Halle Booienhoven
+32(0)11 78 78 37
info@healthyfruit.be 
www.healthyfruit.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven