Koppeling Profix AGF en Eqontrol maakt volledige automatisering verwerkings- en handelsproces bij MSP Onions mogelijk

Sinds 2017 bouwt MSP Onions in Nieuwdorp aan de 'Factory of the Future’. In deze compleet nieuwe fabriek wordt het verwerkingsproces vrijwel volledig geautomatiseerd. Vanaf aankomst van de vrachtwagen bij de weegbrug vinden de uien hun eigen weg door de fabriek.

Profix IT Solutions speelt een belangrijke rol in het succesvol laten verlopen van dit proces. De data die in Profix AGF wordt ingevoerd dient als basis voor het verwerkingsproces in de fabriek. MSP Onions is alweer meer dan drie jaar klant van Profix IT Solutions. Toen MSP Onions heeft besloten om met Profix IT Solutions in zee te gaan is de automatisering van de nieuwe fabriek altijd het einddoel van beide partijen geweest. Bij de ontwikkeling van het Profix AGF-systeem op het proces van MSP Onions is hier dan ook vanaf dag 1 rekening mee gehouden. Hierdoor staan de huidige processen van MSP Onions als een huis.

Lindert Moerdijk, MSP Onions: ‘Profix AGF is de enige in zijn soort die in de basis al aansluit bij het leveren van een ERP dat geschikt is van bulk tot verpakking. ‘

Momenteel wordt er volop doorontwikkeld om Profix AGF aan te sluiten op Eqontrol. Eqontrol is de software die de verschillende machines in het proces van de fabriek aanstuurt en het voorraadbeheer voor zijn rekening neemt. Door Profix AGF en Eqontrol  aan elkaar te koppelen is de volledige automatisering van enerzijds het verwerkingsproces en anderzijds het handelsproces mogelijk. Profix AGF geeft input aan Eqontrol voor de verwachte inkoop -en-verkooporders. In Eqontrol worden deze invoerorders en uitvoerorders verwerkt, waarna de uien fysiek het verwerkingsproces doorlopen. De route van de ui wordt aangestuurd door Eqontrol en teruggekoppeld naar Profix AGF. Daarmee kan het proces met bijbehorende resultaten weer in Profix AGF inzichtelijk worden gemaakt zonder dat hier manuele handelingen aan te pas komen.

Op dit moment vinden orders al live een weg door het proces. De resultaten stemmen de betrokken partijen positief, aldus Lindert Moerdijk van MSP Onions. Zodra een vracht via de Profix Transport App wordt afgemeld door de chauffeur als zijnde geleverd op MSP Gold (Factory of the Future), dan wordt zonder tussenkomst van mensen of heftrucks deze vracht gesorteerd en verpakt.

Naast de integratie met de systemen van Eqontrol is ook de automatische weegbrugkoppeling bij MSP Onions opgeleverd. De data van invoerorders wordt automatisch uit Profix AGF gehaald en met de laadgegevens van de weging aan het betreffende ritnummer gekoppeld. De uitkomsten van de weging worden weer direct teruggelezen naar Profix AGF.

Ook wordt de op maat gemaakte Profix Transport App steeds belangrijker in het proces. Via deze app heeft de chauffeur van MSP Onions te allen tijde inzicht in de laad- en los data van de transportritten. Uiteraard met de bijbehorende gegevens die benodigd zijn bij de teler of bijvoorbeeld op de terminal. De chauffeur voert bepaalde gegevens in, zodat de medewerker op kantoor op zijn beurt weer verder kan met het proces van de order. Temperatuurrecorders worden gescand, de kwaliteit wordt met foto’s vastgelegd en dat allemaal via een gebruiksvriendelijke app op de smartphone.

Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de doelstelling van MSP Onions in de nabije toekomst werkelijkheid gaat worden. Het betreft dan het volledig automatiseren van het bedrijfsproces waarin de verschillende schakels naadloos op elkaar aansluiten en automatisch met elkaar communiceren. Profix IT Solutions, Eqontrol en MSP Onions gaan een spannende tijd tegemoet, maar door het vertrouwen wat de partijen de afgelopen jaren in elkaar hebben gekregen is het slechts een kwestie van tijd voordat de ‘Factory of the Future’ de ‘Factory of Today’ wordt.

Voor meer informatie:
Profix IT Solutions
Martin van Doorn
IABC 5184
4814 RA Breda
info@profix-it.nl
www.profix-it.nl

MSP Uienhandel
Lindert Moerdijk
Hertenweg 32a
4455 TL Nieuwdorp
lindert@msp-onions.nl
www.msp-onions.nl

Eqontrol
IJsselmeerlaan 166
8304 GM Emmeloord
info@eqontrol.com 
www.eqontrol.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven