Regionale hittegolf begint vandaag

In het zuiden van het land is de kans groot dat het deze week tot een hittegolf komt. Vandaag wordt het 27-28 graden in Brabant en Limburg. Morgen, donderdag en vrijdag worden maxima van 30-33 graden verwacht. De regionale hittegolf begint vandaag en zal naar verwachting zaterdag een feit zijn. Mogelijk houdt de regionale hittegolf op een aantal plaatsen ook volgende week aan. De kans op een officiële hittegolf is circa 30%.

Van een hittegolf is sprake als het minstens vijf dagen op rij 25 graden of meer wordt. Daarbij moet het drie keer tropisch warm worden met maxima van 30 graden of meer. Voor een officiële hittegolf moet in De Bilt aan deze voorwaarden worden voldaan.

Vooral in Brabant en Limburg is de kans groot (tot circa 80%) dat het dinsdag t/m zaterdag warmer dan 25 graden wordt en woensdag t/m vrijdag warmer dan 30 graden.

De kans op een officiële hittegolf is circa 30%. Zeer waarschijnlijk wordt het in De Bilt wel vijf keer op rij warmer dan 25 graden, maar drie keer tropisch mogelijk niet. Vooral voor woensdag is de kans groot dat het met 29 graden net niet warm genoeg wordt.

Vandaag is het zonnig en wordt het 22 graden in het noordwesten tot ruim 28 graden in Brabant en Limburg. Morgen wordt het 25 graden op Terschelling tot lokaal 32 graden in Zuid-Nederland. Dit wordt naar verwachting de eerste lokale tropische dag van 2020.

Donderdag en vrijdag heetste dagen
Ook donderdag is het regionaal tropisch warm met in de zuidelijke provincies 30-31 graden. Vrijdag wordt het tropisch in de zuidoostelijke helft van het land. Plaatselijk kan het zelfs 33 graden worden. In de kustgebieden is het met 27-30 graden wat minder heet.

In het weekend wordt de hitte door regen- en onweersbuien verdreven. Zaterdag kan het lokaal nog 30 graden worden. De kans daarop is zo'n 30%. Zondag wordt het waarschijnlijk 23-27 graden. Ook volgende week worden in het binnenland maxima van 25-26 graden verwacht. Er is dus kans dat de regionale hittegolf tot  volgende week doorgaat.

Bron: Weer Online


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven