Javad Nobowati, EuroMinoo Import & Export:

"We zien groot potentieel voor Iraans fruit in de Duitse groothandel"

De coronapandemie heeft de import van Iraanse producten dit jaar aanzienlijk moeilijker gemaakt. Ook voor Javad Nobowati (rechts op de foto), de voormalige Iraanse handelsvertegenwoordiger in Duitsland en sinds twee jaar bedrijfsleider van de firma EuroMinoo Import & Export, is het een spannende tijd geweest. Terwijl de situatie zich nu langzaam maar zeker ontspant, kijkt de handelaar echter weer met vertrouwen vooruit, bevestigt hij op aanvraag.

Sinds vier maanden verblijft Javad Nobowati vanwege de strenge lockdown permanent in zijn herkomstland. Hij is echter van plan om binnenkort weer naar Duitsland terug te keren en zijn bedrijfsactiviteiten weer op te pakken. "Na een lange carrière bij het ministerie en de ambassade heb ik samen met mijn partners twee jaar geleden een handelsfirma in Kassel opgericht. Tot nu toe importeren we hoofdzakelijk dadelproducten, bijvoorbeeld dadelsiroop, poeder, dadelpasta en dressing, die we hier onder het merk Minoo naar de retail distribueren. Onze producten zijn reeds bij meerdere Edeka-filialen in het assortiment opgenomen, de volgende stap zou de directe belevering aan het centrale magazijn van Edeka zijn."

Het gros van de dadelproducten van de firma EuroMinoo belandt op de Duitse markt. Aanvullend worden er ook producten aan Zwitserland en Nederland geleverd. Momenteel bevindt de Duitse bedrijfsvestiging zich in Kassel, maar in de toekomst is Javad echter van plan om een eigen bedrijf in Hamburg op te richten. / Foto: EuroMinoo

Vers fruit uit Iraanse teelt
Maar de ambitieuze handelaar wil zijn bedrijfsactiviteiten ook naar andere handelsgebieden uitbreiden. Er worden reeds gesprekken met potentiële handelspartners in de Iraanse hoofdstad Teheran gevoerd, zodat er binnenkort ook vers fruit uit Iraanse teelt naar Duitsland en Zwitserland geëxporteerd kan worden. Het doel daarbij zou zijn om het grote exportpotentieel van de Iraanse producten volledig te benutten. "Er worden in Iran meer dan 70 verschillende fruitsoorten geteeld, die we theoretisch allemaal zouden kunnen leveren. We zien vooral een enorm potentieel bij de Duitse versmarkten.“


Iraanse fruitproducten op de bazar in de West-Iranese stad Tabriz. Hier gaat u naar onze reportage over deze versmarkt

Watermeloenen uit Iran worden reeds in kleine hoeveelheden op de groothandelsmarkt aangeboden, maar in dezelfde tijd van het jaar zijn er echter ook Iraanse sinaasappelen die tot nu toe alleen op de binnenlandse markt gedistribueerd worden. "Vanaf augustus worden overwegend in de zuidelijke teeltgebieden van Iran tonnen pistachenoten geoogst. Het is onze opgave om de bekendheidsgraad van de Iraanse producten te vergroten."

Voor meer informatie:
EuroMinoo
Javad Nobowati
T: +98 9631975 
nobowati@yahoo.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven