Duitse discounters willen thuis bezorgen

Oostenrijk: SPAR werkt met tankstations van AP-Trading
SPAR heeft in Oostenrijk plannen om het merk SPAR Express samen te laten werken met de tankstations van AP-Trading. De eerste SPAR Express-vestiging die op deze manier wordt gecombineerd met een AP-tankstation is onlangs geopend in Anthering, vlakbij Salzburg. In de loop van dit jaar komen daar nog eens twee locaties bij. De winkel in Anthering heeft een oppervlak van 80 vierkante meter en een assortiment van 1.500 producten. Onder het assortiment bevinden zich lokale groente en fruit en een groot aantal food-to-go-producten.
Bron: esmmagazine.com 

Duitse discountketens willen aan huis bezorgen
De Duitse discountketens Aldi en Lidl willen meer werk maken van online thuisbezorging. Mede wegens de coronacrisis is steeds meer vraag ontstaan naar online supermarkten. Naar verwachting zal deze vraag ook na de crisis toe blijven nemen. Voordat de pandemie uitbarstte, waren Aldi en Lidl actief aan het groeien in met name de markten in het Verenigd Koninkrijk en de VS. De groei van het marktaandeel is in het Verenigd Koninkrijk echter gestagneerd en in Duitsland en Frankrijk zelfs teruggelopen. Nadat in verschillende landen een lockdown van kracht werd, begonnen Aldi en Lidl achter te lopen op grotere supermarkten. Consumenten gaven meer de voorkeur aan winkels met een breder aanbod en meer merkproducten en kozen ervoor om minder vaak per week een supermarkt te bezoeken. Thuisbezorging en afhaaldiensten begonnen in deze periode voor het eerst klanten te trekken onder senioren.
Bron: reuters.com

Nieuw-Zeeland: Countdown begint aan nieuw distributiecentrum
Countdown is begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Palmerston North, vlakbij de lokale luchthaven. De nieuwe faciliteit werd in januari aangekondigd. Als het logistieke centrum in de tweede helft van 2021 in bedrijf gaat, zal deze werkgelegenheid creëren voor 50 werknemers. Volgens Brett Ashley van Countdown is een sterke leveringsketen na alle problemen rondom de coronacrisis van groot belang. "We hadden ons nooit de verantwoordelijkheid voor kunnen stellen die supermarkten in de afgelopen paar maanden hebben gekregen met betrekking tot het leveren van voedingsmiddelen voor Nieuw-Zeelanders. We hebben onze leveringsketen onder meer druk moeten zetten dan dat we ooit dachten dat mogelijk was".
Bron: stuff.co.nz 

Amazon neemt 3.000 medewerkers aan in Zuid-Afrika
Amazon.com is van plan om dit jaar 3.000 nieuwe werknemers aan te nemen in Zuid-Afrika. De nieuwe medewerkers zijn nodig voor de online ondersteuning van klanten in Noord-Amerika en Europa. De verschillende vacatures betreffen functies als online technische ondersteuning en algemene klantenservice. Met de nieuwe vacatures komt het totale vaste werkleger van Amazon in Zuid-Afrika neer op 7.000 medewerkers.
Bron: reuters.com 

Duitsland: Galeria Karstadt Kaufhof sluit 62 winkels
De noodlijdende Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof gaat 62 van zijn 172 vestigingen sluiten. Dit aantal is minder dan het totaal van 80 winkels, dat eerder mogelijk het veld had moeten ruimen. Het sluiten van de 80 vestigingen zou het resultaat zijn van een geplande drastische reorganisatie, die op veel verzet stuitte bij Duitse vakbonden. Nu dit aantal is teruggebracht tot 62 te sluiten locaties, zullen ongeveer 6.000 van de 28.000 werknemers bij Galeria Karstadt Kaufhof hun baan verliezen. De nieuwe plannen voor reorganisatie moeten echter nog worden goedgekeurd.
Bron: retaildetail.eu 

Spanje: Eroski en Avia breiden RAPID-netwerk uit
Eroski en Avia hebben een overeenkomst getekend om samen in Spanje buurtwinkels onder het RAPDI-merk te openen bij pompstations van Avia. Onder een franchisesysteem worden in 2020 tien RAPID-locaties geopend. Het is de bedoeling dat in de daarop volgende jaren wederom 10 locaties per jaar in bedrijf gaan. Op dit moment zijn er in Spanje zes Avia-pompstations met een buurtwinkel van Eroski actief.
Bron: petrolplaza.com

VK: Schotse SPAR-partner begint met afhaaldienst
De Schotse SPAR-partner CJ Lang & Son is begonnen met een afhaaldienst voor andere handelaren. De groothandelaar werkt vanuit een distributiecentrum van 16.700 vierkante meter in Dundee. De afhaaldienst is zeven dagen per week beschikbaar. Klanten kunnen voor 14:30 een bestelling plaatsen, waarna deze op dezelfde dag rond 18:00 kan worden afgehaald. Bestellingen die na 14:30 worden geplaatst worden de volgende dag klaargezet.
Bron: spar-international.com 

Amazon UK-directeur stapt op
De directeur van Amazon’s UK, Doug Gurr, stapt op om met een nieuwe leidende functie te beginnen bij het Natural History Museum. Gurr was sinds 2011 werkzaam voor Amazon. Daarvoor was hij actief bij Asda. In april 2016 werd hij aangesteld als directeur van de Britse tak van Amazon, nadat hij eerder twee jaar land de Chinese tak van de ecommercegigant had geleid.
Bron: retailgazette.co.uk 

Russische discountketen Mere van start in Litouwen
De discountketen Mere van de Russische retailgroep Torgservis heeft op 15 juni zijn eerste locatie geopend in Litouwen. De winkel bevindt zich in Kaunas, de tweede grootste stad van de Baltische staat. Op dit moment is het aanbod van de winkel nog vrij beperkt, met prijzen die 20% lager liggen dan bij conventionele supermarkten. Mere-winkels volgen een erg simpel doch efficiënt concept, waarbij producten direct vanuit pallets worden verkocht. Naar verwachting zal het assortiment in de toekomst worden uitgebreid.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VS: vakbond eist dat supermarkten loonsverhoging weer instellen
De United Food and Commercial Workers International Union (UFCW), een vakbond die zo'n 1,3 mln medewerkers van supermarkten en andere retailers vertegenwoordigt, heeft een oproep bij grote ketens als Kroger gedaan om de tijdelijke loonsverhoging van tijdens de coronacrisis weer in te stellen. Uit recent nieuw blijkt dat het aantal gevallen van COVID-19 in minstens 10 Amerikaanse staten op een hoogtepunt staat. "Amerikaanse supermarkten zijn gestopt met de loonsverhoging, terwijl de gezondheidsrisico's voor werknemers alleen maar zijn toegenomen”, aldus UFCW International-directeur Marc Perrone. “Sterker nog, grote bedrijven als Kroger behalen nu een monsteromzet, terwijl ze enkele weken geleden nog gestopt zijn met de tijdelijke bonussen voor precies die werkkrachten die dit succes mogelijk hebben gemaakt”.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Caputo's stroomlijnt online diensten met nieuwe software
Het in de omgeving van Chicago gevestigde Angelo Caputo's Fresh Markets gaat met nieuwe software zijn online mogelijkheden verbeteren. Het PowerPick-softwarepakket is ontwikkeld door Locai Solutions en is bedoeld om online bestellingen sneller te verwerken. Ook heeft Angelo Caputo's bij eigen winkels een nieuwe afdeling ingericht, die specifiek bedoeld is voor online retail. PowerPick wordt gebruikt bij zowel deze afdelingen als winkels waar bestellingen door medewerkers uit de schappen worden samengesteld. Caputo's werkt daarnaast ook samen met Locai aan de eigen ecommerce-site en oplossingen voor maaltijdplanningen.
Bron: progressivegrocer.com 

Licht herstel voor Canadese retailsector
De omzet van de Canadese retailsector is in april wegens de uitbraak van COVID-19 met meer dan een kwart gedaald. Volgens Statistics Canada heeft de sector zich in mei echter weer wat hersteld. Het statistisch bureau meldt dat de retailomzet in april met 26,4% afnam tot CA$ 34,7 mld (€ 22,8 mld). Sinds in maart door de Canadese overheid maatregelen tegen het coronavirus werden ingezet, is de retailomzet met 33,6% gedaald. Vroege prognoses wijzen erop dat in mei de omzet weer met 19,1% is toegenomen.
Bron: canadiangrocer.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven