Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Invloed van voedingscombinaties op eetgedrag mensen

Bij het eten worden vaak twee of meer afzonderlijke voedingsmiddelen binnen één hap gecombineerd, bijvoorbeeld brood met spread of groenten met dressing. Arianne van Eck onderzocht de invloeden van eigenschappen van voedingsmiddelen op het orale verwerkingsgedrag, de inname en de zintuiglijke waarneming bij combinaties van voedingsmiddelen. Op vrijdag 19 juni promoveerde zij aan de Wageningen Universiteit (klik hier voor de Thesis 'Combine nicely, consume wisely)

De onderzoekster stelde vast dat het eetgedrag van mensen bij combinaties van voedingsmiddelen kan wijzigen door relatief kleine veranderingen in de eigenschappen van afzonderlijke voedselproducten. Bovendien is de zintuiglijke waarneming van een combinatie van voedsel complex, omdat interacties tussen voedingsmiddelen in de mond significante veranderingen in zintuiglijke waarneming veroorzaken. Mensen zijn minder in staat om onderscheid te maken tussen voedingsmiddelen wanneer ze een product samen met een ander voedingsmiddel moeten beoordelen.

Bron: Arianne van Eck, "Combine Nicely, Consume Wisely", Thesis Wageningen University & Research, 2020.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven