VDH Packaging Creations:

"Carrefour kiest voor aardappelaanbod 100% recycleerbare folie"

Supermarktketen Carrefour was de eerste Belgische supermarkt die de stap nam richting een duurzame verpakking voor hun algehele aardappel aanbod. In samenwerking met de verpakkers en VDH Packaging Creations ontwikkelde Carrefour een volledig redesign van hun aardappelaanbod.

"Om naast een duurzaam product, de kwaliteit van het product, alsook zijn houdbaarheid optimaal te benutten, ontwikkelde VDH Packaging Creations samen met zijn leveranciers de “I’m Green” folie’ voor de voedingssector. Carrefour was de eerste Belgische supermarktketen, die de stap richting een duurzame toekomst nam voor hun algehele aardappelaanbod", aldus het bedrijf. 

De “I’m Green”-folie is voor 85% gemaakt uit suikerriet en niet meer uit ruwe aardolie. Daarnaast is deze folie ook 100% recyclebaar. Het originele granulaat voor de productie van deze folie wordt gemaakt door BRASKEM. Dit is dus geen compleet “nieuwe” granulaatsoort, maar in de AGF-sector waren verpakkingen van deze folie niet eerder terug vinden. Vervolgens biedt deze plastic een oplossing op de vraag van de consument, naar het gebruik van bio- en recycleerbare verpakkingen. De verpakkers zijn overtuigd dat dit een stap in de juiste richting is.

"Tot slot veranderd er voor de verpakkers weinig tot niets, aangezien technisch gezien de “I’m Green” folie geen verschillen oplevert in vergelijking met de standaard gebruikte LDPE-folie. De verpakkers moeten vervolgens geen zware investeringen dragen, omdat deze folie in principe over hun bestaande machines kan lopen. Bovendien kunnen de verpakkers er bijna alle verpakkingsvormen met simuleren. Prijstechnisch is de “I’m Green”-folie duurder dan normale LDPE folie, maar goedkoper dan laminaatfolie. Desondanks zijn dit soort verpakkingen de toekomst. “Het perfecte plaatje tussen én goedkoop én beter voor het milieu is (momenteel) nog niet aan de orde”. VDH is tevens volop bezig met de uitrol van hun “SQ Pack Paper”, een ready-to-use papierenverpakking, geschikt voor allerlei verschillende machines & producten (AGF, chocolade, kaas, ….) ", besluit VDH Packaging Creations 

Voor meer informatie:
VDH Packaging Creations
Nevierslei 15
2900 Schoten
+32(0)368 506 33
sales@vdhconcept.com   
www.vdhconcept.com     
https://bit.ly/3dfy45N  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven