"Honderdduizenden tonnen Duitse industrieaardappelen naar veevoer en biogas"

De Duitse vraag naar aardappelen en aardappelproducten is tijdens de coronacrisis ingestort. De grote hoeveelheden aardappelen werden om die reden gebruikt als veevoer of voor het maken van biogas, aldus BOGK, de Duitse vereniging voor industriƫle verwerkers van AGF.

"Er is een catastrofale vermindering van de verkoop van diepgevroren, gekoelde en droge aardappelproducten geweest," zei een woordvoerder van BOGK. Duitsland is de grootste aardappelteler in de Europese Unie en ook een enorme consument.

"Enkele honderdduizenden tonnen industrieaardappelen konden niet worden gebruikt. Waardevol voedsel moet worden gebruikt voor veevoer, biogasproductie of op andere manieren worden weggegooid, waardoor de sector miljoenen euro's verlies lijdt."

BOGK zei dat de aardappelverwerkende industrie overheidssubsidie nodig heeft voor het economische herstelprogramma. Hoewel de Duitse horeca weer op gang komt, worden grote aantallen faillissementen van restaurants verwacht. Daarbij is BOGK van mening dat de exportvraag niet snel zal herstellen, net zo min als de vraag vanuit de evenementensector.

Bron: reuters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven