Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvoer Poolse bloemkool neemt toe

Het Poolse bloemkoolseizoen ging een paar weken geleden van start en is tot dusver uitstekend verlopen. De pandemie heeft weinig effect op de aanvoer gehad en de prijzen zijn gelijk aan die in dezelfde periode van 2019. 

"Ondanks de huidige problemen in de wereld is het Poolse bloemkoolseizoen op tijd van start gegaan," zegt Kornelia Lewiskowska, salesmanager bij Green Best. "Het seizoen is op het gebruikelijke moment begonnen. Tot nu toe lijkt de situatie stabiel te zijn. Het seizoen is echter pas net begonnen dus de aantallen zullen de komende weken toenemen. Persoonlijk was ik bang dat het moeilijk zou worden om de marktomstandigheden te voorspellen tijdens de coronacrisis maar tot dusver heb ik weinig veranderingen bemerkt."

Het verladen van de bloemkolen heeft tot nu toe ook nog geen problemen ondervonden. "We zetten onze Poolse bloemkolen af in TsjechiĆ«, Denemarken en Nederland en dit verloopt prima. We ondervinden geen problemen bij het transport van de groente gehad en de vrachtwagens bereiken hun bestemmingen op tijd. Indien de klant de vracht op twee locaties geleverd wil hebben dan is dat voor ons ook geen probleem," zegt Lewikowska.  

Hoewel de prijzen momenteel vrij hoog zijn, verwacht Lewikowska dat deze situatie snel zal stabiliseren. "Net zoals voorgaande jaren zijn de prijzen aan de hoge kant bij aanvang van het seizoen. Nu de aanvoer steeds verder toeneemt, zullen de prijzen naar verwachting dalen. Op dit moment zijn de prijzen vrijwel gelijk aan die van dezelfde periode vorig jaar en dit geldt ook voor de aantallen."

 

Voor meer informatie:
Kornelia Lewikowska
Green Best
Mob: +48 737 602 848
Email: kornelia.lewikowska@greenbest.pl  
www.greenbest.pl 

Publicatiedatum: