Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Santosh Exports:

"Europese vraag naar Indiase granaatappelpitten is uitstekend"

Indiase granaatappelpitten zijn weer volop te vinden op de Europese markten en de vraag is hoog, volgens een Indiase leverancier. De coronapandemie zorgde voor enige uitdaging, maar nu de passagiersvliegtuigen hun routes langzaamaan weer hervatten, wordt verwacht dat de situatie zich snel zal normaliseren.

"Het seizoen voor Indiase granaatappelpitten ziet er vrij positief uit," zegt Abhijeet Sethiya, directeur van Santosh Exports. "In India begint nu de nieuwe oogst van granaatappelen. Het fruit is van een goede kwaliteit, we zijn er erg blij mee. In India zou er nu het hele jaar door een onafgebroken aanvoer van granaatappelen moeten zijn. Ons bedrijf groeit voor wat de volumes betreft, want de vraag in Europa is tot nu toe uitstekend geweest."

De afgelopen jaren heeft Santosh Exports geïnvesteerd in nieuwe machines voor de verwerking en nu ook voor de uitvoering van de coronamaatregelen. "Wij zijn altijd bezig om ons machinepark uit te breiden en onze techniek te verbeteren. Recentelijk hebben we ook saneringsmachines geïnstalleerd om risico's met betrekking tot het coronavirus te voorkomen. Tegelijkertijd worden onze technieken en machines voor de verwerking van granaatappelen steeds beter."

"Het transporteren van versproducten in India is al lange tijd moeilijk en staat nog steeds voor uitdagingen op internationaal niveau," zegt Sethiya. "Door de Covid-19-situatie in India is het moeilijk geweest. De lockdown was streng en werd ook strikt gevolgd. Nu de lockdown is opgeheven, zijn alle activiteiten weer hervat. De situatie zal snel weer normaal zijn, verwachten wij. De luchtvracht is een grote zorg geweest, de kosten waren erg hoog. Daarom is het op dit moment gewoonweg niet haalbaar voor elke importeur om de bedrijfsactiviteiten 100% terug op te pakken. Echter, de hervatting van commerciële vluchten zou de zaken weer snel normaal maken, dus het is onze hoop dat de passagiersvluchten binnenkort zullen gaan toenemen."

Op dit moment stijgt het aantal Covid-19-gevallen in India weer. Sethiya denkt dat ze nog steeds kunnen blijven werken, maar bevestigt wel de angst voor het virus in het land: "Het stijgende aantal coronagevallen in India baart me wel wat zorgen, hoewel we, met alle veiligheidsmaatregelen, normaal functioneren. Onze volumes zijn momenteel laag, maar dat is zo ongeveer de impact van de coronapandemie die we nu voelen. Onze verwachting is dat het dagelijkse leven zich ook meer zal gaan normaliseren, als we kijken naar de manier waarop landen de lockdowns meer en meer opheffen en ieder van ons voorzorgsmaatregelen neemt om de veiligheid te waarborgen."

Sethiya is ook enthousiast over een van hun nieuwe producten, die ze onlangs hebben gelanceerd: "We zijn begonnen met een nieuw product: verse stukken kokosnoot! Het wordt steeds populairder in de Europese landen. Het wordt kant-en-klaar geleverd," besluit hij vrolijk.

Voor meer informatie:
Abhijeet Sethiya
Santosh Exports
+91 880 51 51 151
abhijeet@santoshpackaging.com
www.santoshpackaging.com

Publicatiedatum: