Rick van der Fluit, Giant Gingers:

"Onze Braziliaanse gember is zo groot als een baseball handschoen"

Tholen - Tot tien jaar geleden leverde Rick van der Fluit LED-verlichting aan Hollandse AGF-bedrijven. De liefde bracht hem in Brazilië en van daaruit kwam hij in aanraking met de lokale gemberteelt. Inmiddels exporteert Giant Gingers vanuit het Brazilië gember over de hele wereld. "Toen ik hier tien jaar geleden vanuit Nederland aankwam, was ik verrast door de teeltmogelijkheden in dit gebied. Bij ons in het achterland zijn in de hoger gelegen gebieden veel koffieplantages gevestigd. In de valleien tussen de steile hellingen in de staat Espírito Santo in het zuidoosten van Brazilië zijn plekken ontstaan voor andere teelten, waaronder de gemberteelt", vertelt Rick, enthousiast.

"Zo hebben we contact gelegd met de lokale telers. Van één van die telers hebben we inmiddels de exclusiviteit in afzet en daarnaast hebben we voldoende back-up van andere telers in het gebied. De gemberteelt wordt hier namelijk echt door de hele gemeenschap gerund", vertelt Rick. De eigenschappen van het product kwamen tot de naam Giant Gingers. "We leveren hier een variëteit zo groot als een baseball handschoen. Hierdoor is de waste aanzienlijk kleiner en haalt de verbruiker het hoogste rendement uit zijn product. Daarnaast maakt de dunne schil en smaak de gember uniek op de markt."


Rick (links) en Tadeu

Giant Gingers wordt gerund door Rick met zijn partner Tadeu. De laatste houdt zich bezig met de operationele kant van het bedrijf, de kwaliteit en logistiek. De commerciële, administratieve en financiële kant wordt verzorgd door Rick. "Er lopen al diverse lijnen naar de Verenigde Staten. Dankzij mijn achtergrond willen we nu ook de Europese markt gaan veroveren. We spreken Engels, Duits, Portugees en Nederlands", vertelt de Nederlander in Brazilië. "Het voordeel van de Braziliaanse gember is dat het seizoen tegengesteld is aan de Chinese gember. We kunnen leveren van mei tot september. Dankzij de devaluatie van de Real kunnen we ook prijstechnisch goed concurreren op de internationale markt."

"Klanten willen ontzorgd worden. Vanuit hier verzorgden we exportdocumentatie, binnenlandse belastingaangelegenheden en leveren we het meest efficiënte transport naar de gewenste haven", vertelt de exporteur. "Voor het verschepen leveren we de klanten een persoonlijke WhatsApp-livestream af die klanten op de hoogte houdt van de status van de verscheping. Ook kunnen we zonder meerkosten het logo van de klant op de verpakking plaatsen", vertelt Rick. Hij ziet de export met vertrouwen tegemoet. "Gember heeft de gezondheidstrend mee en dat heeft de afzet de afgelopen jaren een flinke boost gegeven. Met deze unieke Braziliaanse gember hebben we daarbij een onderscheidend product in huis!"

Voor meer informatie:
Rick van der Fluit
Giant Gingers
St. Carlos Martins, 594
Jardim Camburi, Vitória
Espírito Santo – Brazil
Zip code: 29090-060
Tel: +55 27 99232 7774
sales@giantgingers.com
www.giantgingers.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven