Barry Moore (Keelings Knowledge) over remote implementatie

"We doen dingen anders om het beste resultaat te krijgen"

"Onze klanten consequent helpen om beter te presteren dan de concurrentie en complexe uitdagingen te overwinnen met onze ERP-software, dat is wat we doen. Maar soms staat de wereld even op zijn kop en kunnen we onze klanten niet bezoeken. Om succesvolle implementaties van complexe systemen te garanderen, denken we tegenwoordig anders", aldus Keelings Knowledge 

"Recente ontwikkelingen in videoconferentietechnologie hebben een enorme impact gehad. Duidelijke en effectieve virtuele interactie tussen meerdere partijen is nu realiteit. We kunnen gemakkelijk informatie delen, demo’s geven, softwaretraining leveren, documenten delen en virtuele breakout sessies houden. Maar ook whiteboards op het scherm gebruiken en notities om een discussie te vergemakkelijken, net als in een echte vergaderruimte. En de technologie is beschikbaar tegen weinig of geen kosten voor de klant."

Operations Director Barry Moore heeft ruime ervaring in Supply Chain Management, Software implementaties en Change Management programma’s. Zijn dagelijkse focus voor Keelings Knowledge is ervoor om te zorgen dat onze implementatie – en applicatieondersteuningsteams onze manier van werken voortdurend ontwikkelen, evalueren en verbeteren. Hij zorgt er tevens voor dat we over voldoende middelen beschikken met de nodige vaardigheden en talent om projecten succesvol op te leveren voor onze klanten. Dit alles terwijl hij meerdere projecten begeleidt en begrotingsdoelstellingen bewaakt. In dit interview geeft hij zijn visie op remote implementatie. Waarom dit een waardevolle optie is, wat belangrijke voordelen zijn voor klanten, de betrokken processen en zijn huidige ervaring.

Kunt u ons een korte beschrijving geven van remote implementeren voor degenen die mogelijk niet bekend zijn met deze term?
Het verschil tussen reguliere en remote implementaties is dat de belangrijkste elementen zoals het delen van informatie en gegevens, training, gebruikersacceptatietests en het live gaan, op afstand kunnen worden uitgevoerd. Dit vind plaats via videoconferenties, een gestructureerde benadering van het verzamelen van data en externe implementatie- en performancebewaking van de software.

Wat zijn de redenen waarom bedrijven kiezen voor een implementatie op afstand in plaats van een conventionele on premise implementatie?
Onze klanten zijn altijd druk en de eisen van de AGF-branche kunnen onvoorspelbaar zijn. Ze moeten zich kunnen concentreren op de onmiddellijke behoeften van hun bedrijf wanneer dat nodig is.

Een remote implementatie biedt diverse voordelen:

-          Meer flexibiliteit voor de klant;
-          Eenvoudiger contact met het implementatieteam;
-          De betrokkenheid van de kwaliteit is niet beperkt tot bezoek ter plaatse of op wederzijdse beschikbaarheid van meerdere resources;
-          De implementatie kan naadloos worden afgestemd met het schema van de klant; 
-          Vergaderingen kunnen in een kort tijdsbestek worden georganiseerd;
-          Vragen kunnen sneller worden behandeld door middel van realtime toegang;
-          Remote implementatie vereist minder beweging van mensen, waardoor de CO2-uitstoot van een project duidelijk wordt verminderd.

Welk proces is betrokken bij een remote implementatie?
We volgen dezelfde implementatiefasen bij een remote implementatie als wanneer we een normale implementatie uitvoeren. Maar sommige elementen van de implementatie die normaal gesproken op de klantlocatie worden uitgevoerd, vinden plaats met behulp van online tools en/of videoconferentieplatforms.

Het delen van informatie is een belangrijk onderdeel van het implementeren van software. De klant moet ons vertellen over hun bedrijf, zodat we het optimale implementatieplan voor hen kunnen voorstellen. We kunnen ze dan effectief trainen in het gebruik van onze software, zodat ze effectieve gebruikersacceptatietests kunnen uitvoeren en een vliegende start maken met onze software wanneer ze live gaan. Alle bovenstaande elementen in een implementatieproject kunnen eenvoudig op afstand worden uitgevoerd.

Wat is het voordeel van een implementatie met Keelings Knowledge?
Bij klantcontact spreken we de taal van hun sector en zijn we daarom in staat om ons te concentreren op alle unieke elementen van hun individuele bedrijf in plaats van tijd te verspillen aan het worstelen met grondbeginselen. Ook biedt ons vermogen om effectief zoveel van onze implementatieservices op afstand te leveren meer flexibiliteit op voor de klant.

Is de software aanpasbaar bij mogelijk speciale behoeften van de klant?
Ons ‘Out of the Box’ product kan eenvoudig worden geconfigureerd ter ondersteuning van bedrijven die actief zijn in de Foodservice, Retail, Handels (import/export/groothandel) en Productie (sorteren/verpakken) sector. Ons software totaaloplossing is ontstaan vanuit de AGF-branche, rijk aan functionaliteit, wat daardoor de benodigde aanpassingen zeer beperkt.

Binnen ons productontwikkelingsproces werken we zoveel mogelijk samen met onze klanten om maatwerkverzoeken te ondersteunen. We ontwikkelen ons product voortdurend en elke nieuwe versie bevat nieuwe functionaliteit om onze standaardconfiguraties te verbeteren. We zijn ook in staat om interfaces te ontwikkelen en te ondersteunen met andere externe bedrijfssystemen zoals Finance, Customs en Document en Transport Management Systemen.

Wat is de huidige ervaring met remote software implementaties?
Tot nu toe is onze ervaring zeer positief. Implementaties op afstand blijken net zo effectief als normale implementaties en hebben meer flexibiliteit voor onze klanten geïntroduceerd. Dit betekent uiteindelijk dat hun dagelijkse activiteiten tijdens de implementatie minder worden verstoord.

Een laatste verklaring?
Remote implementeren biedt onze klanten meer flexibiliteit in de manier waarop ze hun resources beheren. Het verbetert de toegankelijkheid voor de klant naar ons implementatieteam en het verbetert het delen van kennis. Tevens heeft het een positieve impact op de CO2-footprint van het project. In combinatie met onze eigen ervaring in de AGF-industrie zijn we uniek gepositioneerd om onze diensten op afstand te leveren. Hierdoor is het implementeren op afstand een echte en haalbare optie voor onze klanten.

Voor meer informatie:
Keelings Knowledge
Tel: +31 6 14955005 
sales@keelingsknowledge.com
www.keelingsknowledge.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven