Gerard Kerkhoff, Café restaurant De Vereniging, Elst

“We gebruiken klasse 1 fruit voor de Elstar gin”

Tholen – Met appelen kan je veel kanten op. Van appeltaart tot cider en van los uit het vuistje tot appelflappen. Gerard Kerkhoff, eigenaar van Café restaurant De Vereniging uit Elst besloot er een creatieve draai aan te geven met appel gin van Elstars uit de Betuwe.

“Bij de eerste slok proef je de Elstars overduidelijk in de drank,” vertelt Gerard. “Hij had een tijdje moeten wachten tot hij de gin aan de man kon brengen. Voor de coronacrisis was hij al bezig met deze appel gin in samenwerking met de Belgische distilleerderij Sterkstokers in Hoogstraten. “Door de crisis moesten we 70 dagen dicht, ik ben blij dat we nu weer open mogen. De verkoop van de Elstar gin loopt daarbij boven verwachting goed.”

De Elstars haalt Gerard uit Elst zelf. “Ik koop de appelen bij landwinkel De Rotonde in Elst. Je zou zeggen dat we voor de gin klasse-II Elstars kopen maar niets is minder waar. We kopen echt de beste sorteringen voor de verwerking. Dat blijft redelijk beperkt nog want voor de eerste badge hadden we 60 flessen besteld. Voor één liter gin gebruiken we zo’n 5 Elstars want dan proef je echt de smaak en komt de geur van de appelen je tegemoet. Die eerste badge is ongeveer goed voor 210 appelen, ik reken niet in kilo’s,” lacht Gerard.

De Elstar gin is goed te combineren met appelchips. “Die halen we dan weer bij  landwinkel Lingegaerdt hier in Elst die de appelschijfjes kunnen vriesdrogen. Je legt die schijfjes in  je glas met Elstar gin en binnen een kwartier zuigen ze zich vol. Dan weet je niet wat je proeft.”

“Met gin kun je alle kanten op,” vertelt Gerard. “Ik sluit dan ook niet uit dat ik misschien in de toekomst andere streekproducten uit de Betuwe ga gebruiken zoals kersen, aardbeien of peren. Voor de winter denk ik in ieder geval al na over een winter gin met kastanjes en dennennaalden, er is geen limiet.”


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven