Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Côme Vermersch, la Ferme Vermersch:

Tijdens de lockdown kregen we te maken met veel variatie in de afzet

La Ferme Vermersch biedt een groot assortiment aan voorgekookte verse groenten. De producten komen voornamelijk uit Noord-Frankrijk. Voor het bedrijf heeft de coronaviruscrisis echter een behoorlijke impact gehad op de afzet. "De situatie is erg atypisch. We zijn bijvoorbeeld onze 'schoolkantineklanten' verloren. Dankzij de supermarkten die nog wel onze producten afnamen hebben we dit verlies echter kunnen opvangen. Tijdens de lockdown kregen we te maken met veel variatie in de afzet. De eerste twintig dagen waren erg hectisch. Daarna is de markt rustiger geworden,” legt business developer Côme Vermersch uit.

Volgens Côme komt de vraag vanuit de ‘schoolkantineklanten’ waarschijnlijk langzaam terug op het moment dat de scholen in september weer beginnen. “Misschien ook nog wel vóór het einde van het schooljaar, aangezien de leerlingen volgende week weer naar school gaan.”

Uitbreiding van het assortiment
Dit jaar heeft La Ferme Vermersch groene asperges toegevoegd aan het assortiment op lage temperatuur voorgekookte groenten. Het seizoen is net afgelopen. "Eenmaal gekookt blijven de asperges 35 dagen vers, dus de asperges zijn nog ongeveer een maand in de winkels te vinden.”

Hoewel er wereldwijd sprake is van een toenemende vraag naar voorgekookte groenten, blijven het nicheproducten. "De vraag is groter in winkels aan de rand van de stad, waar mensen het gemak van voorgekookte producten en de smaak van de groenten weten te waarderen."

Wat betreft de nieuwe markttrends ziet Côme ook dat er een groeiende interesse vanuit restaurants is. “Restaurants zijn erg geïnteresseerd in onze aardappelen: in de keuken geven steeds meer mensen de voorkeur aan voorgekookte producten, vooral als het product daarbij niet aan kwaliteit verliest.”

Nieuwe fabriek
In de zomer krijgt ziet la Ferme Vermersch meestal te maken met een omzetdaling. Dat is namelijk het moment waarop er verse groenten en fruit in de schappen verschijnen. Dit jaar zal het bedrijf profiteren van deze dip om de kleine werkplaats om te bouwen naar een nieuwe kleine fabriek, nog steeds gevestigd op het teeltbedrijf.

Voor meer informatie:
La Ferme Vermersch
32 Rue Gambetta
Fontaine-lès-Croisilles
Telefoonnummer: +33 (0)6 79 18 75 00
c.vermersch@fermevermersch.com 

Publicatiedatum: