Vertical farm gaat exclusief voor Migros Basel telen

Na een bouwtijd van meerdere maanden is de vertical farm op het Wolf-areaal klaar om in gebruik te worden genomen. Exclusief voor Migros Basel teelt Growcer hier weersonafhankelijk, milieuvriendelijk en waterbesparend regionale levensmiddelen en levert deze dankzij korte transportafstanden snel in de filialen. Vanaf 16 juni zijn de eerste zes producten van de vertical farm in het MParc Dreispitz verkrijgbaar.

Op een oppervlakte van minder dan 400 m2 een areaal van meer dan 1.500 m2 creëren?
Dankzij vertical farming is dat mogelijk. Afgelopen herfst lanceerden Growcer en de coöperatie Migros Basel een samenwerking met het doel om op het Wolf-areaal in Basel de eerste 'Robotic Vertical Farm' van Zwitserland te bouwen. De motivatie was daarbij niet alleen de farm van de toekomst op te richten, maar vooral om een regionaal, duurzaam en milieuvriendelijk concept te realiseren dat is ingesteld op de uitdagingen van de komende decennia.


Een blik op de vertical farming installatie in Basel / Foto: Growcer AG 

Na een bouwtijd van slechts zes maanden zijn de in totaal drie hallen nu klaar en de eerste producten reeds oogstrijp. Vanaf 16 juni wordt het 'vertical leaves' productpalet, bestaande uit paksoi, wasabi rucola, boerenkool, snijbiet evenals rode en groene gesneden sla, exclusief aangeboden in het MParc Dreispitz. Het gaat daarbij primair om producten die tot nu toe in deze vorm regionaal nog niet bij Migros Basel verkrijgbaar waren en daarmee het assortiment van de bestaande regionale telers aanvullen. De verse bladgroenten kunnen in de koude keuken als sla of ingrediënt in een salade, maar ook in de warme keuken voor wokgerechten of als puntje op de i voor andere warme gerechten gebruikt worden. Het plan i om op een later moment verdere producten  het hele jaar door te telen en aan meer filialen te gaan leveren.

Weersonafhankelijk en bronefficiënt
De planten worden van het zaaigoed tot aan het verpakken in de farm grootgebracht. Daarbij worden licht, temperatuur, luchtvochtigheid evenals voedingsstoffen zorgvuldig gemeten en aan de eisen van de betreffende variëteit aangepast. Dankzij moderne techniek en steeds actuele informatie kunnen de medewerkers van Growcer zo ingaan op de behoeftes van iedere individuele plant. Door deze speciale zorgvuldigheid kan oogstuitval vrijwel geheel voorkomen worden.

Volgens actuele onderzoeken verbruikt urban vertical farming 90% minder water, en hoever er praktisch geen belastende gewasbeschermingsmiddelen gebruikt te worden. Bovendien kan de beperkte ruimte efficiënt gebruikt worden en de nabijheid van agglomeraties houdt transportafstanden en daarmee de belasting voor het milieu gering. Deze innovatieve en toekomstgerichte teeltvorm komt tegemoet aan de wensen van de klanten naar meer regionaliteit, duurzaamheid en bronefficiëntie. Geïnteresseerden die meer over de producten, de teelt, of de voordelen van vertical farming in Basel te weten willen komen, kunnen zich binnenkort zelf een beeld vormen. Want binnenkort worden er op het Wolf-areaal farmrondleidingen met proeverijen aangeboden.

Voor meer informatie:
Growcer AG
St. Jakobs-Strasse 200/Halle 4
4052 Basel
https://growcer.com/ 
www.migros.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven