Rond 10 juli start aardappeloogst in Emilia Romagna

"Het is een bijna Nederlands klimaat"

“Na maanden van droogte kwam er regen en dat was gunstig voor de aardappelteelt. Het gewas, dat vooral wordt geoogst in Emilia Romagna, heeft optimaal geprofiteerd van deze omslag en het scheelde de telers een hoop arbeid.” Dat zegt Massimo Cristiani, directeur van het Consorzio Patata Italiana di Qualità.

Massimo Cristiani

“Het is niet te warm, niet te vochtig en de dagen zijn relatief koel en winderig. Het is bijna een Nederlands klimaat en dat is ideaal voor de aardappelen. We verwachten rond 10 juli te starten met de oogst in Emilia Romagna.” 

Eind juni worden er echter al vroege aardappelen geoogst. “Dit zijn de aardappelen die met name in het gebied rond Ferrara worden geteeld. Tegenwoordig wordt het groen verwijderd om de vorming van de schil en de rijping van de aardappel te stimuleren.”

De verwijdering van het groen kan uitdroging voorkomen en dat zorgt ervoor dat het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen kan worden verminderd. “Italiaanse aardappeltelers letten steeds meer op het zogeheten groene aspect van het gewas," concludeert Cristiani.

Voor meer informatie:
Consorzio Patata Italiana di Qualità
via Tosarelli 155
40050 Villanova di Castenaso (BO)
+39 515 8724 19
customerservice@selenella.it
www.selenella.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven