Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amazon en Tesco halen meeste voordeel uit veranderend consumentengedrag

Gruppo PAM breidt in Italië uit met RetailPro
Gruppo PAM werkt samen met RetailPro om de PAM-keten uit te breiden naar de Italiaanse regio Campania. De overeenkomst met RetailPro is getekend via de dochteronderneming PAM Franchising. Aan de hand van de samenwerking worden in januari 2021 100 winkels geopend in de zuidelijke regio. Over de periode van 2020-2021 zullen hierdoor zo'n 3.000 banen worden gecreëerd. RetailPro is een relatief nieuw investeringsbedrijf dat is gespecialiseerd in retail. Gruppo PAM is een van de aandeelhouders in dit bedrijf.
Bron: esmmagazine.com 

VK: succesvolle programma's voor Costcutter dankzij COVID-19
Costcutter heeft aangegeven dat het bedrijf tijdens de pandemie voortdurend nieuwe winkels heeft weten te openen. Ook hebben steeds meer zelfstandige supermarkten zich tijdens de coronacrisis bij Costcutter aangesloten. Op de eigen site worden succesverhalen van partners geplaatst. Ook worden hier plannen toegelicht over nieuw op te zetten winkels.
Bron: talkingretail.com 

Spanje: LCN Capital Partners neemt 36 Mercadona-winkels over
Het internationale fonds LCN Capital Partners heeft zijn vaste activa op de Spaanse vastgoedmarkt in bezit gekregen. LCN Capital Partners gaat 36 supermarkten overnemen van de keten Mercadona. De supermarkten worden sinds maart ter overname aangeboden. Eerder had Mercadona een exclusieve overeenkomst met LCN Capital Partners gesloten met betrekking tot onderhandeling over de betreffende winkels. Zodoende had de Spaanse keten andere geïnteresseerde investeerders in zowel Spanje als het buitenland afgewezen. De locaties zijn verspreid over 13 autonome regio's in Spanje.
Bron: brainsre.news 

VK: Amazon en Tesco halen meeste voordeel uit veranderend consumentengedrag
Analisten van het marktonderzoeksbureau Edge by Ascential hebben hun oudere prognoses vernieuwd. De nieuwe prognoses houden rekening met de verwachte gevolgen op de lange termijn van de coronacrisis op het consumentengedrag. De sterke opkomst van online retail die door de coronacrisis in de hand werd gewerkt zal naar verwachting leiden tot £ 5,3 mld (€ 5,9 mld) extra omzet voor de Britse e-commerce-sector. Voordat de uitbraak van COVID-19 plaats vond, hadden de analisten een groei binnen de online retailsector geraamd van 11% tot £ 73,6  mld (€ 82,4 mld). Door de ontwikkelingen van de afgelopen maanden is deze prognose bijgesteld naar een groei van 19% tot £78,9 mld (€ 88,3 mld). Amazon lijkt het meeste voordeel te halen uit deze toegenomen vraag. De omzet van Amazon in het Verenigd Koninkrijk zal waarschijnlijk door de pandemie toenemen met een extra £ 2 mld (€ 2,2 mld), waarmee met het einde van dit jaar het bedrijf tot een omzet komt van £ 31,1 mld (€ 34,8 mld), in plaats van de eerder geraamde £ 29,1 mld (€ 32,6 mld). Tesco zal de meeste omzet binnen de Britse retailsector genereren. De bruto omzet van Tesco zal dankzij een extra £ 1,7 mld (€ 1,9 mld) neerkomen op £ 61,1 mld (€ 68,4 mld), in plaats van de eerder verwachte £ 59,4 mld (€ 66,5 mld). Daarop volgt Sainsbury's, waarbij de geraamde jaaromzet dankzij een extra £ 600 mln (€ 671,4 mln) wordt bijgesteld van £ 30 mld naar £ 31 mld (van € 33,6 mld naar € 34,7 mld).
Bron: kamcity.com 

Ierse thuisbezorger krijgt voor € 5,8 mln aan kapitaal
De in Dublin gevestigde thuisbezorgstartup Buymie heeft voor € 5,8 mln aan extra investeringen verkregen. Het totale kapitaal dat dit jaar door het bedrijf is vergaard komt daarmee neer op meer dan € 8 mln. De nieuwe kapitaalinjectie heeft als doel om de uitbreiding van Buymie in het Verenigd Koninkrijk versneld uit te voeren. Onlangs is Buymie van start gegaan in Bristol. Ook wordt het geld gebruikt om het partnernetwerk te vergroten. Buymie werkt nu al samen met retailers als Lidl en Co-op. De investeerders in de startup worden geleid door een nieuwe partij in de vorm van de Wheatsheaf Group, dat een in levensmiddelen gespecialiseerde tak is van het bedrijf Grosvenor Estate. Andere investeerders zijn bedrijven die al eerder geld in Buymie hebben gestoken, zoals Act Venture Capital, Sure Valley Ventures, Haatch Ventures en HBAN.
Bron: tech.eu 

India: Safal levert via Zomato AGF aan de deur
De supermarktketen Safal, die een dochteronderneming is van Mother Dairy, werkt samen met het platform Zomato aan het thuisbezorgen van verse groente en fruit. Volgens Pradipta Sahoo van Safal strekt het bereik van de bezorgdienst zich in eerste instantie uit over een aantal belangrijke regio's in de omgeving van Delhi-NCR, zoals Saket, Vasant Kunj, Dwarka, Janakpuri en Panchsheel Enclave. Safal zoekt naar manieren om zijn activiteiten voor online retail verder uit te bouwen. Bestellingen bij Safal kunnen worden geplaatst via de app van Zomato, mits de klant in een straal van 10 km van een Safal-vestiging woont.
Bron: financialexpress.com 

Ahold Delhaize publiceert eerste rapport over mensenrechten
Ahold Delhaize heeft zijn eerste rapport over mensenrechten gepubliceerd. Het rapport is een belangrijke mijlpaal, waarmee het bedrijf laat zien wat voor stappen genomen zijn om mensenrechten te waarborgen binnen zowel de eigen organisatie als de leveringsketen, Ook geeft het rapport meer overzicht over wat voor Ahold Delhaize en zijn leveranciers met betrekking tot mensenrechten de onderwerpen zijn met de hoogste prioriteit.
Bron: aholddelhaize.com 

Canada: Safeway-werknemers overwegen stakingsacties
De vakbond die werknemers van Safeway in Alberta vertegenwoordigt, overlegt met zijn leden over een mogelijke stemming voor stakingsacties. Het contract tussen Safeway-eigenaar Sobeys en de 8.000 medewerkers van 75 Safeway-winkels is in 2017 verlopen. Sindsdien zijn er volgens Michael Hughes, een vertegenwoordiger van de vakbond UFCW Local 401, bitter weinig vorderingen geboekt in de onderhandelingen over een nieuw contract. De situatie is volgens Hughes met name wrang omdat de pandemie van de afgelopen maanden heeft geleid tot forse winsten bij supermarktketens. 
Bron: globalnews.ca 

VS: Walmart werkt met Shopify aan online marktplaats
Walmart is een nieuw samenwerkingsverband aangegaan met het online winkelplatform Shopify. Het platform wordt op dit moment gebruikt door meer dan 1 miljoen ondernemingen. De overeenkomst met Walmart zal leiden tot een eigen marktplaats van Walmart via Shopify, waar kleine leveranciers zich bij aan kunnen sluiten. Dit jaar nog moeten op deze manier zo'n 1.200 handelaren een plek krijgen op Walmart’s Marketplace. Door de samenwerking wordt het bereik van deelnemende merken fors vergroot. Het aantal bezoekers van Walmart Marketplace wordt geschat op 120 miljoen per maand.
Bron: techcrunch.com 

VS: Schnucks trekt zich terug uit Iowa
Schnuck Markets Inc. gaat op 16 augustus de deuren sluiten van zijn vestiging in Bettendorf, Iowa. De locatie met een oppervlak van 5.600 vierkante meter is de enige locatie in Iowa van Schnucks. Ondanks dat volgens CEO Todd Schnnuck veel energie in de locatie is gestoken door de medewerkers, bleek de vestiging simpelweg niet lucratief genoeg.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Whole Foods, Costco, Trader Joe’s wekken meeste vertrouwen
Volgens de Consumer Health & Safety Index van het marktonderzoeksbureau Ipsos gelden Whole Foods Market, Costco en Trader Joe’s als retailers die het meeste vertrouwen genieten van de consumenten met betrekking tot veiligheid en de bescherming van werknemers. Het onderzoek van Ipsos evalueert hoe retailers in zeven verschillende sectoren presteren tijdens de coronacrisis.
Bron: progressivegrocer.com 

Publicatiedatum: