Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AgroFresh ontvangt investering van €133 mln van Paine Schwartz Partners

AgroFresh Solutions laat weten dat het een overeenkomst is aangegaan om voor €133 mln aan nieuw uitgegeven converteerbare preferente aandelen te verkopen aan Paine Schwartz, een private equity-bedrijf dat zich uitsluitend richt op duurzame investeringen in de voedselketen. 

Jordi Ferre, directeur van AgroFresh: "Deze aankondiging is een belangrijke mijlpaal voor AgroFresh. Onze geherfinancierde kapitaalstructuur zal evenwichtiger gespreid worden waardoor we meer flexibiliteit zullen hebben voor de ontwikkeling van onze initiatieven voor diversifiëring om de verdere groei van ons bedrijf mogelijk te maken. Bovendien brengt Paine Schwartz grote domeinkennis van de agrarische sector in die naar ons idee een verrijking zal zijn van ons managementteam."

Graham Miao, financieel directeur van AgroFresh: "Deze investering biedt onze aandeelhouders een aantal voordelen en brengt ons een stap dichterbij het behalen van onze doelstelling om de kapitaalstructuur van ons bedrijf te optimaliseren en onze schulden af te bouwen. Nu we blijven werken aan het verbeteren van onze resultaten, waaronder kostenoptimalisering, zal deze strategische aandeleninvestering een grotere financiële flexibiliteit creëren om te kunnen groeien."

Kevin Schwartz, directeur van Paine Schwartz: "Dankzij haar wereldwijde investeringen in de AGF-sector heeft Paine Schwartz een grote kennis op het gebied van post harvest-technologie opgebouwd. We zijn blij nieuwe mogelijkheden te creëren door deze strategische investering in AgroFresh. AgroFresh is een onafhankelijk toonaangevend platform met een divers netwerk aan klantenrelaties, een oplossingsgerichte dienstverlening en toonaangevend post harvest-portfolio. We kijken ernaar uit om samen te gaan werken met Jordi, Graham en de rest van het team om verdere groei mogelijk te maken en waarde te creëren."

De opbrengsten van de investering in preferente aandelen zullen worden gebruikt om een deel van de bestaande schulden van AgroFresh af te lossen. Op een pro-forma basis voor de twaalf maanden eindigend op 31 maart 2020 zal de nettoschuld/EBITDA-ratio van het bedrijf dalen. Het gecorrigeerde EBITDA en het nettoschuld/gecorrigeerd EBITDA zijn niet binnen GAAP gefinancierde maatregelen. 

Publicatiedatum: