Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elena Rogojnikova van Hagé International:

"Steeds meer productiegebieden maar avocado blijft aan populariteit winnen"

Tholen - De Europese markt voor avocado's is volgens Elena Rogojnikova  van Hagé International op dit moment goed bevoorraad. "Voldoende aanvoer vanuit Peru, Zuid Afrika en Kenia zorgt ervoor dat de klanten van Europese supermarkten volop kunnen genieten van dit heerlijke en gezonde product."

"De avocado blijft in populariteit winnen. De voordelen voor gezondheid van avocado's zijn enorm en dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen avocadoliefhebbers worden. In de maand juni worden avocado's extra in het zonnetje gezet door de World Avocado Organisation. Juni is wereldwijd uitgeroepen tot Avocado Maand, met promo’s bij verschillende supermarktketens wereldwijd. Bijvoorbeeld bij de aankoop van verpakte avocado bij Jumbo supermarkten kunnen consumenten een speciaal naar het Nederlands vertaald WAO kookboek downloaden", vertelt Elena.


Eén van de gerechten uit het WAO-kookboek

"Door de toenemende populariteit komen er ook steeds meer productiegebieden bij. Kenia bijvoorbeeld blijft haar marktaandeel  verhogen, maar ook een land als Tanzania meldt zich steeds vaker als een potentieel avocado-exportland. Er komen ook steeds meer avocado-exporterende landen bij. Zo richten Peruviaanse, Chileense maar ook Afrikaanse exporteurs zich steeds meer op de Chinese markt. Er ligt heel veel potentieel in China, allereerst dankzij hun enorme bevolking maar ook omdat avocado er nog vrijwel onbekend is."

De aanvoer van greenskins uit Zuid-Afrika is ook goed dit jaar. De kwaliteit van deze - met name in Oost-Europa, Baltische landen, Italië en Griekenland geconsumeerde variëteit - is uitstekend dit jaar en het rendement is goed", besluit Elena.

Voor meer informatie:
Elena Rogojnikova
Hagé International
+31 180 657 895
E.Rogojnikova@thegreenery.com 
www.hage-international.nl