Erik Dashorst stunt met bloemkoolprijs

“Groothandel, gun speciaalzaken de primeur”

Tholen - De hoge prijzen voor groenten en fruit waren afgelopen week landelijk nieuws. Prijzen voor bloemkool gingen richting 3 euro of hoger. Brudas in Albergen springt daar scherp op in met een stuntaanbieding. Deze week hebben ze de bloemkool voor inkoopprijs bij de groothandel in de winkel liggen: 99 cent. “Als er eens een gaatje is, dan wil ik kunnen stunten”, vertelt eigenaar Erik Dashorst. “We doen dat vaker. Ik pak er zelf geen winst op maar uiteindelijk legt het ons geen windeieren. Het gaat om de perceptie bij de klant.”

Speciaalzaken zijn vaak afhankelijk van hoe snel de groothandel kan en/of bereid is om te schakelen in een dalende markt. Erik pleit ervoor de speciaalzaken die primeurs te gunnen. “Dat maakt consumenten duidelijk dat groenten er helemaal niet zo duur zijn vergeleken met supermarkten. Die schakelen ook snel om, vooral Jumbo. Ik denk dat de bloemkolen daar volgende week ook voor een euro liggen. Maar als de supermarktprijzen hoog liggen, wacht de groothandel nog even af en pakken zij de winst. Als het warm weer wordt, komt er veel bloemkool op de markt en klappen de veilingprijzen in elkaar. Dan weet ik dat die prijs naar beneden moet. Als speciaalzaak wil ik snel mee kunnen met die prijzen. Ik hamer daarop bij de groothandel maar krijg dat niet altijd voor elkaar.”

Erik zit al sinds 1984 in het vak en startte samen zijn vriend Gerard Tijnk met het telen van groenten. In het begin worden die verkocht op de veiling maar ook aangeboden aan particulieren. Naarmate de particuliere verkoop steeds groter wordt, besluit Brudas in november 1986 de groenten- en fruitafdeling in de supermarkt van de familie Kamphuis te huren. Hier verkopen ze hun producten tot en met 1995. Als  Kamphuis in zee gaat met de toenmalige supermarktketen Super de Boer, gaat Brudas als zelfstandig ondernemer verder. 

Voor meer informatie
Erik Dashorst
Brudas Groente en Fruit
Hoofdstraat 47a
7665 AN Albergen
T: 0546 441 1431
info@brudas.nl
www.brudas.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven