Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Visser: "We verkopen goede kersen en anders maar niet!"

Minder aanbod zorgt voor vlottere kersenverkoop

Tholen - Elk seizoen is weer anders, zo ook het kersenseizoen. Was het andere jaren nog weleens dringen om tussen het geweld van de importkersen uit te komen, dit jaar is het aanbod een stuk lager. "Spaanse waren er in het begin van het seizoen zelfs helemaal niet. Door nachtvorst en een sterke rui is ook hier in Nederland de aanvoer van de vroege nog maar mondjesmaat. Daardoor lijkt de verkoop veel makkelijker te gaan. Maar het is ook nog niet zo dat je 'plenty' kersen staat uit te delen", aldus Peter Visser. 

De eigenaar van de groothandel uit Krimpen aan den IJssel brengt het totale AGF-pakket aan de man richting grossiers en op de markt, maar heeft van de kersen een heuse specialiteit gemaakt. "Om de kersen staan we bekend in de wijde omtrek. We verkopen van Burlat, Merchant tot Kordia, Regina en Schneiders. Wat ik zelf lekker vind, dat wil ik verkopen. Mijn klanten willen goede, smaakvolle grove kersen en geven er niet om als ze daar wat meer voor moeten betalen. Maar ook dit jaar zullen we weer streng zijn in de selectie. We verkopen goede kersen en anders maar niet!"

De prijzen variƫren momenteel flink. Die gaan van 4 euro per kilo voor de kleintjes tot 11-12 euro voor de kaskersen. We hebben nu de rassen Burlat en Marchant en er zijn nog Kordia's uit de kassen. Voor de kaskersen is het echt een goed seizoen geweest met veel hogere prijzen dan de afgelopen jaren. Hoe de prijsvorming van de latere kersen zal gaan verlopen, zal de komende weken blijken. Ik verwacht dat de kersen van buiten de kap er snel af zullen zijn, maar ze smaken best", zegt Peter.

Voor meer informatie:
Groenten en Fruithandel P en G. Visser
Van Polanenweg 4
2924 LT Krimpen a/d IJssel
Tel: 0180-512767
Fax: 0180-551178
pvisseragf@outlook.com