Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek HelloFresh

"Nederlanders vinden het overbodig om voldoende groenten te eten"

Drie op de vier Nederlanders eet dagelijks zo’n 90 gram te weinig groente. Dit blijkt uit een recent onderzoek van HelloFresh, ‘s werelds grootste bezorgdienst in verse maaltijdboxen. Hoewel groenten van belang zijn om je gezond te voelen, geeft 21,8 procent van de respondenten aan ‘niet meer groente nodig te hebben’, omdat zij zich al ‘gezond genoeg voelen’. 

Meer dan 90 gram groenten te weinig per dag
Groente bevatten belangrijke voedingsstoffen om gezond te blijven, zoals vitamines en mineralen. Daarom adviseert het Voedingscentrum om 250 gram groente per dag te eten. Maar Nederlanders eten er bij lange na niet zoveel. Uit het onderzoek van HelloFresh blijkt dat respondenten gemiddeld 158 gram groente per dag consumeren. Dat betekent ruim 92 gram minder dan wordt geadviseerd. 

Geen geld voor groente
De redenen voor het eten van te weinig groente lopen uiteen. De meeste respondenten geven aan zich gezond genoeg te voelen en daarom niet de aanbevolen hoeveelheid groente nodig te hebben (21,8%) of simpelweg niet meer groente te willen eten (23%). Anderzijds, zijn er mensen die wel meer groente zouden willen eten, maar het zich niet kunnen veroorloven, omdat zij hier niet genoeg geld voor hebben (10%).

17 juni - Eat Your Vegetables day
Het is zonde dat er zo weinig groente wordt gegeten, want als je er genoeg van eet, kan dat het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten verlagen. Dat is één van de redenen waarom jaarlijks de voordelen van het eten van groente worden gepromoot op 17 juni, op Eat Your Vegetables day.

Het volledige onderzoek is terug te vinden op: https://www.hellofresh.nl/eat/groente-onderzoek   

Publicatiedatum: