30 miljoen euro tot 2023

Diepvriesverwerker Orogel blijft investeren

Een nieuwe lijn voor het maken van gegrilde groenten en de bouw van het nieuwe Arpor 2-centrum: dit zijn de investeringen die Orogel, producent van diepgevroren groenten, doet en realiseert in Policoro (Italië). "Crisismomenten worden overwonnen door te investeren en de basis te leggen voor de toekomst," zegt Giancarlo Foschi, directeur van Orogel, strijdvaardig. "In totaal wordt er 30 miljoen euro geïnvesteerd tot 2023."

"De nieuwe lijn bestaat uit een grill die wordt gekoppeld aan een nieuwe diepvriescel. Dit maakt het mogelijk om binnen enkele uren na de oogst diepgevroren groenten te produceren."

Maar Orogels investeringen houden daar niet op. De werkzaamheden aan het centrum van Arpor 2 zijn aan de gang, met financiering door de regio Basilicata. "Wij bouwen een nieuw magazijn, een verpakkingsruimte, een nieuwe 18.000 kubieke meter diepvriescel en een co-generator voor de productie van elektriciteit."

Het verpakkingsmagazijn zal worden verbouwd met als doel de ruimte beter te kunnen gebruiken. De aangepaste verpakkingsruimte zal het mogelijk maken om alle groenten die in het gebied worden geoogst te verpakken zonder naar andere locaties te verhuizen en de nieuwe diepvriescel levert de zo nodige extra opslagmogelijkheid.

Er zijn vertragingen in de bouw opgetreden door de coronapandemie, "maar we zijn nu volledig operationeel en ik denk dat we in september de nieuwe diepvriescel in werking kunnen stellen," besluit de directeur.

Voor meer informatie:
Gruppo Fruttadoro Orogel
Via Dismano 2600
47522 Cesena
Italië
+39 547 3771
info@orogel.it
www.orogel.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven