Covid-19 ontdekt op hakbord vishandelaar

Pekings grootste groenten- en fruitmarkt gesloten

Op zaterdag 13 juni werd de grootste groothandelsmarkt van Peking, de Xinfadi-markt, gesloten nadat op vrijdag 12 juni bij enkele bedrijfseigenaren en op hun apparatuur het coronavirus was ontdekt. Om de voedselveiligheid te garanderen, werd de Xinfadi-markt tijdelijk stilgelegd en zullen alle handelaren en werknemers op de markt - meer dan 10.000 mensen - worden getest op het virus.

De Xinfadi-markt, die 90 procent van de groenten en fruit van Peking levert, zal de hoogste prioriteit krijgen bij het opsporen van de bron van de epidemie, en een werkgroep zal worden gestuurd om de preventie en bestrijding van de epidemie te versterken, meldde een woordvoerder van de anti-epidemische werkgroep van Peking tijdens de vergadering vrijdagnacht.

De actie vindt plaats nadat twee bevestigde gevallen werden gemeld in de hoofdstad op vrijdag, beide mensen waren naar de Xinfadi-markt in het district Fengtai in Peking geweest. Het coronavirus werd ontdekt op een hakbord dat door een verkoper van ingevoerde zalm bij de markt van Xinfadi wordt gebruikt. De zalm van de verkoper was afkomstig van de Jingshen zeevruchtenmarkt in het Fengtai district, volgens Zhang Yuxi, hoofd van de Xinfadi-markt in Peking.

In het officiële rapport stond niet vermeld hoeveel mensen er op de markt waren of dat andere gebieden op de enorme markt positief hadden getest op het coronavirus.

Beijing Daxing District heeft aansluitend Covid-19-testen uitgevoerd op de zes markten met tuinbouwproducten. Afgelopen zondag werd er niemand positief getest, zo meldden lokale autoriteiten. De testen hadden betrekking op 142 externe milieumonsters, met inbegrip van riolen en hulpmiddelen, en 50 marktarbeiders.

Bron: globaltimes.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven