Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spar boos op overheid wegens tijdelijk opschorten van regelgeving voor koopzondagen

Carrefour introduceert mobiele app in Bahrein
Carrefour heeft een nieuwe app voor online retail geïntroduceerd in Bahrein. Consumenten kunnen uit meer dan 4.000 verschillende producten kiezen en deze via de app aan huis laten bezorgen. Volgens Carrefour is de app de eerste in zijn soort in Bahrein. Aanvankelijk zal het assortiment uit verpakte levensmiddelen en dagelijkse benodigdheden bestaan, maar in de toekomst zal dit worden uitgebreid met elektronica en versproducten. Bezoekers die zich aanmelden voor een MYCLUB-klantenkaart kunnen via transacties op de app punten sparen.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Polen: Auchan test InPost-koelkasten
Auchan is in Polen begonnen met een testfase voor InPost-koelkasten. Deze koelkasten worden in eerste instantie geïnstalleerd bij parkeergarages van winkelcentra in Piaseczno en Lomianki. Ook worden de koelkasten geplaatst op een derde locatie in Warschau, die later bekend zal worden gemaakt. Het doel van de koelkasten is om via Auchan Direct online bestelde boodschappen koel te houden. Ze werken zodoende als afhaalpunten, hoewel klanten online bestelde boodschappen ook aan huis kunnen laten afleveren.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Spar boos op Britse overheid wegens tijdelijk opschorten van regelgeving voor koopzondagen
Spar is kritisch over de plannen van de Britse overheid om de wetgeving rondom koopzondagen een jaar lang op te schorten. "We zijn boos dat de overheid van plan is om de regulering omtrent zondagen tijdelijk stop te zetten", aldus Spar UK-directeur Louise Hoste. "We voelen ons teleurgesteld over hoe onze inspanningen om de samenleving van levensmiddelen te voorzien als niet genoeg worden ervaren. Zelfstandige supermarkten hebben zich dagelijks aan moeten passen, zodat de gehele Britse samenleving toegang bleef houden tot dagelijkse essentiële benodigdheden”.
Bron: retailtimes.co.uk 

Amazon riskeert boete wegens antitrust-wetgeving
Amazon krijgt mogelijk ergens in de komende weken een boete wegens de antitrust-wetgeving van de EU. Volgens een anonieme bron heeft de boete te maken met het gebruik van informatie van handelaren die via het eigen platform met Amazon concurreren. De Europese Commissie heeft een onderzoek uitgevoerd naar de dubbele rol van Amazon als e-commerce-platform voor derde partijen en de status als concurrent van deze zelfde partijen. Dit onderzoek werd in juli 2019 ingezet naar aanleiding van klachten van handelaren over de praktijken van Amazon.
Bron: reuters.com 

Australië: Woolworths schaft maatregel tegen hamsteren af
Woolworths heeft bekend gemaakt dat alle maatregelen tegen hamsteren worden afgeschaft. Eerder had Woolworths als regel ingesteld dat per klant per winkelbezoek slechts een beperkt aantal van een bepaald product mocht worden ingeslagen. De rede hiervoor was het buitensporige hamstergedrag aan het begin van de uitbraak van het coronavirus in maart. Vier maanden lang werden deze huisregels voor onder andere schoonmaakdoekjes en diepgevroren fruit in stand gehouden.
Bron: 7news.com.au 

VK: Aldi breidt samenwerking met Deliveroo uit in Londen
Aldi heeft de samenwerking met Deliveroo voor thuisbezorging van boodschappen uitgebreid naar Camden in Londen. Het is voor het eerst dat Aldi met Deliveroo in de Britse hoofdstad actief is. De thuisbezorgservice die samen is opgesteld, is vorige maand met succes van start gegaan in acht winkels in de Midlands-regio. Via Deliveroo kunnen klanten uit ongeveer 200 dagelijkse producten van Aldi kiezen. De geplaatste bestelling wordt vervolgens door Aldi-medewerkers samengesteld en verpakt en daarna door koeriers van Deliveroo aan huis geleverd. Consumenten binnen een straal van ongeveer 3 kilometer van een van deze Aldi-winkels kunnen van de bezorgdienst gebruik maken.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Auchan wil meer online omzet in Oekraïne
Auchan wil in Oekraïne het aandeel van zijn online activiteiten binnen de totale omzet vergroten tot 15%. Daarom wil de retailer het bereik van zijn e-commerce uitbreiden tot alle regio's van Oekraïne. Auchan is zodoende van plan om het winkelnetwerk te vergroten met nieuwe buurtwinkels in dichtbevolkte gebieden. Deze buurtwinkels krijgen mogelijkheden voor het installeren van afhaalpunten. In januari 2020 werd in Kiev al zo'n afhaalpunt in werking gesteld, bij wat tot nu toe met 40 vierkante meter de kleinste buurtwinkel van Auchan in Oekraïne is.
Bron: retailanalysis.igd.com 

India: Ratnadeep heeft dit jaar meer dan 100 winkels
De Indiase lokale supermarktketen Ratnadeep Retail Pvt. Ltd is in dit fiscaal jaar van plan om meer dan 100 winkels in bedrijf te hebben. In de komende drie jaar wil de keeten in totaal 200 vestigingen in India hebben. Ratnadeep werd in 1987 opgericht, met een eerste winkel in de stad Hyderabad. Sindsdien heeft het bedrijf zich opgewerkt tot een van de meest gerespecteerde supermarktketens van India.
Bron: indiaretailing.com 

Online platform voor Poolse groenten en fruit
Sinds enkele weken is in Polen op de site https://polskiebazarek.pl/ een nieuw ecommerce-platform te vinden, waarop groente en fruit direct van Poolse telers kan worden besteld. Het doel van het platform is om ervoor te zorgen dat consumenten makkelijker toegang vinden tot versproducten van lokale telers. De telers krijgen een eerlijke prijs voor hun AGF, terwijl de klant direct zicht heeft op waar het product vandaan komt. Versheid wordt zodoende gegarandeerd. Ook worden op deze manier tussenhandelaren omzeild, zodat prijzen niet worden opgedreven en telers de volledige winst in handen krijgen. Het platform is opgezet op initiatief van het Poolse ministerie van landbouw en is ontwikkeld door het regionale agrarische adviescentra.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Canada: Loblaw en Metro stoppen met salarisbonus
Actieve werknemers bij de Canadese supermarktgroepen Loblaw Companies Ltd. en Metro Inc. krijgen niet langer nog een bonus op hun uurloon in verband met het coronavirus. De twee ketens maken een eind aan enkele maatregelen die aan het begin van de pandemie zijn ingesteld, zoals de tijdelijke loonsverhogingen. Metro hanteerde een salarisbonus van CA$ 2 (€ 1,30). Volgens Loblaw-directeur Sarah Davis hebben de winkels en distributiecentra van het bedrijf na drie maanden in de huidige pandemie een goed ritme ontwikkeld. "Met deze stabiliteit in combinatie met hoe economieën weer op gang komen hebben we besloten om nu weer af te stappen van onze tijdelijke loonsverhoging", aldus Davis. Volgens twee Canadese vakbonden is het nog te vroeg om de salarisverhogingen weer af te schaffen. 
Bron: canadiangrocer.com 

Amerikaanse consumenten hebben meer respect voor supermarkten door COVID-19
Supermarkten die tijdens de pandemie open zijn gebleven hebben meer respect gewonnen in de ogen van consumenten. Dit blijkt uit een onderzoek, aan de hand waarvan onder de naam Harris Poll Essential 100 een index is opgesteld. In deze index staan 100 grote Amerikaanse bedrijven gerangschikt op basis van in hoeverre deze bedrijven volgens de ondervraagde consumenten een essentiële rol hebben vervuld tijdens coronacrisis. Bovenaan in de ranglijst staat de U.S. Postal. Er staan daarnaast ook een groot aantal supermarktketens in de lijst vermeld, zoals op de vijfde plek Walmart, Amazon op 6, Target (29), Costco (34), Kroger (38), Aldi (44), Dollar General (45) en Sam’s Club (48). Wat lager op de lijst staan Whole Foods (52), Trader Joe’s (66) en Publix (86).
Bron: progressivegrocer.com 

Publicatiedatum: