Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitbetalingsprijs van € 38,06 per 100 kg

Goede uitbetalingsprijs voor HZPC-telers

Positief nieuws voor de Nederlandse pootgoedtelers van HZPC Holland: de uitbetalingsprijs voor de oogst van 2019 is € 38,06 per 100 kilo. In maart heeft HZPC een prognoseprijs van € 38 per 100 kg afgegeven. De bijzondere omstandigheden van dit seizoen, hebben geen afbreuk gedaan aan de prognose van HZPC.



Lilian Escalon, directeur HZPC Europa, is tevreden met dit resultaat: "De definitieve prijs is vrijwel hetzelfde als de prognoseprijs die in maart is gecommuniceerd naar onze telers. Door de bijzondere afloop van dit seizoen is niet al het pootgoed verkocht zoals eerder verwacht. Bovendien is vanaf maart de verkoopprijs van boven- of potermaten die niet als pootgoed zijn afgeleverd sterk gedaald. Desondanks is het heel mooi dat we onze telers de uitbetalingsprijs van € 38,06 kunnen bieden."

Escalon over de bijzondere slotfase van het seizoen: "De wereldwijde lockdown veroorzaakten een verschuiving in de vraag: terwijl de fritesmarkt een forse tik kreeg omdat de horeca en evenementen bijna volledig tot stilstand kwamen, steeg juist de vraag naar consumptieaardappelen, omdat mensen thuis gingen koken. Wij volgen deze verandering in patronen zorgvuldig. We beseffen dat voedselvoorziening essentieel blijft. De wereld voeden is ons doel en dat kunnen we samen met onze telers nog steeds waarmaken."

Voor meer informatie:
HZPC
Edisonweg 5 8501
XG Joure
+31 (0)513 48 98 88
info@hzpc.com
www.hzpc.com

Publicatiedatum: