WolkyTolky en Agromanager

Weerdata wordt gekoppeld aan registratieprogramma

WolkyTolky en Agromanager hebben de handen ineen geslagen. Vanaf nu is het mogelijk om het multifunctionele meetstation te koppelen aan het Agromanager-registratieprogramma. Op die manier wordt het spuitschrift automatisch voorzien van weerdata. Dit levert dubbele winst op voor fruittelers: zij besparen tijd en zijn verzekerd van de juiste weergegevens.

Het invoeren van de weergegevens bij het registreren van een bespuiting is een klus die tot nu toe handmatig moet gebeuren. Dat vergt veel tijd, daarbij ligt het gevaar op fouten op de loer. Door het koppelen van WolkyTolky en Agromanager horen deze risico’s definitief tot het verleden. “WolkyTolky geeft realtime inzicht in het weer en andere kritische teeltfactoren”, zegt Yannick Smedts van Boomkwekerij Fleuren. Dit bedrijf ontwikkelde de WolkyTolky. “Dit multifunctionele meetstation kan worden gekoppeld aan diverse externe systemen. Sinds kort is ook een koppeling mogelijk met Agromanager, het online managementsysteem dat de administratie en registraties binnen een fruitteeltbedrijf bundelt. Hierdoor wordt het spuitschrift in Agromanager automatisch voorzien van de juiste weerdata, wat winst oplevert in tijd en nauwkeurigheid. Ofwel: de fruitteler boekt meervoudige winst en wordt volledig ontzorgd.”

Uitbouwen samenwerking
In de toekomst zal de samenwerking tussen WolkyTolky en Agromanager verder worden uitgebouwd. “Naar de toekomst toe komt er steeds meer focus te liggen op data- en precisielandbouw”, zegt Smedts. “We streven ernaar om telers, door de verdergaande integratie van beide systemen, nieuwe inzichten te bieden. Deze kunnen ze gebruiken om hun efficiency, kwaliteit en productie naar een hoger plan te tillen.”

Over WolkyTolky
De WolkyTolky is een meetstation dat fruittelers realtime inzicht geeft in het weer en andere kritische teeltfactoren. Het station, dat is voorzien van een GPS-locatie, maakt via een mobiel netwerk verbinding met een datacentrum, waar alle gegevens worden opgeslagen. Ondernemers kunnen elke gewenste sensor aansluiten op de WolkyTolky: bijvoorbeeld sensoren die de EC-waarden van de grond, het bodemvocht, de barometrische druk, de relatieve luchtvochtigheid, de zonnekracht en de uv-straling meten. Op deze manier houdt WolkyTolky telers 24/7 op de hoogte van de ontwikkelingen op hun percelen en helpt om de kritische teeltfactoren beter onder controle te houden. De WolkyTolky fungeert ook als nachtvorstmelder: komt de temperatuur onder een bepaalde grenswaarde, dan wordt de teler automatisch ingeseind.

Voor meer informatie:
WolkyTolky
Baarskampstraat 14a
5995 AV Kessel
+31 (0)85 130 4781
info@wolkytolky.com 
www.wolkytolky.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven