Oppositiepartij heeft vragen bij de hoge prijzen

De Dominicaanse Republiek stelt knoflookaanvoer veilig

Het landbouwoverzicht van de Partido Revolucionario Moderno, de belangrijkste oppositiepartij in de Dominicaanse Republiek, meldt dat het land met de huidige voorraad knoflook door kan tot maart 2021. Momenteel bedraagt de voorraad 8.500 ton, afkomstig van 93 containers importproduct uit 2019 en van de eigen oogst die onlangs is afgerond.

67% is importproduct en slechts 33% is van eigen teelt. Daarvan is 60% van kleine telers met een areaal van minder dan 2,5 hectare.

"We vragen aan de regering dat ze uitleg verschaft waarom de consument, die de staat evenzeer moet beschermen, RD$200 (€3,05) per pond knoflook in de supermarkt betaalt, terwijl de import uit China, inclusief de kosten van de overslag in de haven en de douaneafhandeling, slechts RD$26,40 (€0,40) per pond bedraagt. De consumentenprijs is met andere woorden per pond RD$173,60 (€2,65) meer dan de kostprijs, wat een stijging inhoudt van maar liefst 658%. We zouden graag hebben dat een commissie zich over dit probleem buigt en met een uitleg komt voor dergelijk prijsverschil dat de Dominicaanse consument en teler benadeelt", zo laat de oppositiepartij weten.

Bron: megadiario.com.do


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven