Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ocado wil kapitaalinjectie van £ 1 mld

VK: Lidl wil zes nieuwe supermarkten openen
Lidl heeft plannen om zes nieuwe winkels te openen in het zuiden van Essex. Mogelijk worden de winkels opgezet in Basildon, Billericay en Wickford en in het centrale delen van Southend, Rayleigh en Rochford. Lidl heeft onlangs officieel toestemming gekregen om een nieuwe vestiging op te bouwen in Basildon.
Bron:echo-news.co.uk 

India: Reliance neemt mogelijk Future Retail over
Het Indiase conglomeraat Future Group is in overleg met Reliance Industries om de eigen retailactiviteiten en leveringsketens over te laten nemen. Naar verluid raamt Future Group de waarde van deze activiteiten op US $1,3 mld (€ 1,15 mld). Een overname zal Reliance naar verwachting helpen om zich nog sterker in de Indiase retailsector te profileren. Beide partijen hebben vooralsnog geen officiële uitspraken over de vermeende plannen gedaan. Wel meldde een woordvoerder van Reliance dat in overeenkomst met de Indiase regelgeving enig relevant nieuws over een overname direct bekend wordt gemaakt.
Bron: insideretail.asia 

VK: aandeelhouders van Morrisons protesteren tegen directiesalaris
Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Morrisons heeft een derde van de investeerders tegen plannen voor het salaris van directieleden gestemd. De plannen houden in dat CEO David Potts en CEO Trevor Strain een flinke bonus krijgen in de vorm van een pensioenfonds. Volgens Britse gedragscodes voor het bedrijfsleven moeten pensioenbijdrages voor directieleden in verhouding staan tot die van werknemers. Terwijl medewerkers echter een pensioensbijdrage krijgen van 5% van het eigen salaris, staat bij Potts en Strain dit percentage op minstens 24%.
Bron: retailgazette.co.uk 

VK: Ocado plant kapitaalinjectie van £ 1 mld
De Britse online supermarkt en tech-onderneming Ocado is van plan om voor £ 1 mld (€ 1,12 mld) aan financiering te verkrijgen. Door het extra vermogen krijgt Ocado meer mogelijkheden om optimaal gebruik te maken van de huidige positieve trend voor online retail. Ocado wil ongeveer £ 657 mln (€ 732,9 mln) verkrijgen door middel van een beursgang. Ongeveer £ 350 mln (€ 390,4 mln) moet door middel van ongedekte converteerbare obligaties worden verkregen, waarbij een looptijd van tot 2027 wordt gehanteerd.
Bron: reuters.com 

Britse supermarktketen adopteert pinguïns 
De Britse supermarktketen heeft de Humboldt-pinguïns van de dierentuin Chester Zoo geadopteerd. De dierentuin verkeert wegens de lockdown in financieel zware tijden. Naast dat Iceland voor financiële ondersteuning zorgt, heeft de keten ook beloofd om namens Chester Zoo te lobbyen bij de overheid. Zo wil Iceland zich hard maken voor een aanpassing op de lockdownregels, zodat dierentuinen aan de hand van strenge regelgeving voor sociale afstand alsnog open kunnen blijven.
Bron: cheshire-live.co.uk 

Frans platform voor leveranciers krijgt € 21 mln voor uitbreiding in Europa
De in Parijs gevestigde startup Alkemics heeft voor € 21 mln aan financiering gekregen voor uitbreiding in Europa. Alkemics heeft een platform opgezet, waarmee leveranciers nieuwe producten kunnen introduceren bij retailers. Wegens de pandemie heeft het platform een forse stijging in vraag gezien vanuit zowel leveranciers als retailers. Eerder werd in 2016 voor € 20 mln in het bedrijf geïnvesteerd, waarmee commerciële processen voor meer dan 17.000 merken konden worden gedigitaliseerd. Sindsdien heeft Alkemics samen kunnen werken met enkele grote Franse en Britse supermarktketens, zoals E.Leclerc, Intermarché, Casino, Tesco en Ocado en grote leveranciers als Nestlé. Ook werkt het platform met kleine, lokale leveranciers.
Bron: eu-startups.com 

VK: B&M heeft 3,2% groei in jaarwinst
De Britse discountketen B&M had over het afgelopen fiscaal jaar een toename van 3,2% in winst. Naar eigen zeggen is het bedrijf sterker bestand tegen de gevolgen van COVID-19 dan de meeste andere retailers. B&M heeft een assortiment dat loopt van meubelen en elektronica tot levensmiddelen en dagelijkse benodigdheden. Volgens het bedrijf komen de eigen sterke punten neer op een sterke infrastructuur, een focus op dagelijkse benodigdheden en een modern winkelnetwerk in zowel het Verenigd Koninkrijk als Frankrijk. B&M had in het afgelopen fiscale jaar een bruto winst van £ 252 mln (€ 281 mln). De omzet steeg met 16,5% tot £ 3,8 mld (€ 4,24 mld).
Bron: uk.reuters.com 

VK: Booths werkt samen met Deliveroo
Booths gaat samenwerken met Deliveroo. De samenwerking geeft Booths een thuisbezorgdienst, die bestellingen binnen 30 minuten bij de klant kan leveren. Via de app of website van Deliveroo kunnen klanten van Booths het assortiment van Booths online inzien en deze volgens de huidige contactvrije normen aan huis laten bezorgen. De bezorgservice is op dit moment alleen nog toegankelijk vanuit een bedrijvenpark bij Manchester. Booths heeft echter plannen om het bereik naar meerdere winkels uit te breiden. De bezorgdienst is gratis bij een minimum bestelling van £15 (€ 16,73).
Bron: retailanalysis.igd.com 

VS: Just Eat Takeaway neemt Grubhub over
De Brits-Nederlandse maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft de Amerikaanse thuisbezorger Grubhub overgenomen. Een saillant detail van deze overname is dat de directe concurrent Uber Eats ook pogingen heeft gedaan om Grubhub over te nemen. Just Eat Takeaway.com neemt tegen € 6,4 mln 100% van de aandelen in Grubhub over. Samen met het klantenbestand van Grubhub zijn er nu wereldwijd meer dan 70 mln klanten die van het platform van Just Eat Takeaway gebruik maken. Daarmee is het bedrijf de grootste thuisbezorger ter wereld geworden, met uitzondering van bedrijven in China. 
Bron: ecommercenews.eu 

Mexico: Walmart neemt twee interne afdelingen over
De Mexicaanse tak van Walmart heeft tijdens een vergadering van aandeelhouders plannen besproken om twee interne afdelingen in het bedrijf op te nemen. De afdelingen betreffen de ketens Restaurantes y Servicios en Tiendas Wal-Mart. De overnames zijn onderdeel van een reorganisatie, waarbij verder geen derde partijen zijn betrokken.
Bron: uk.reuters.com 

VS: Cub Foods & Shoppers splitst zich af van UNFI
United Natural Foods Inc. (UNFI) is van plan om de supermarktketen Cub Foods and Shoppers af te splitsen als een zelfstandig bedrijf. Eerder wilde UNFI de winkels onder deze keten ter overname aanbieden. Wegens de coronacrisis besloot de retailgroep hier echter van af te zien. UNFI nam Cub Foods and Shoppers voor $ 2,9 mld (€ 2,6 mld) over van Supervalu, dat in oktober 2018 zijn deuren sloot. Supervalu had daarvoor al besloten om in zijn retailketens te desinvesteren. Dit proces voor desinvestering werd onder UNFI voortgezet. In mei besloot UNFI de plannen voor de verkoop van de keten voor een periode van 12 tot 18 maanden stil te leggen, zodat consumenten ook tijdens de coronacrisis gebruik konden maken van de winkels.
bron: supermarketnews.com 

VS: vakbondsprotesten escaleren bij Kroger
De protesten van vakbondsleden zijn bij vestigingen van Kroger in Virginia geëscaleerd. De werknemers hebben een verkeersblokkade opgeworpen om de keten onder druk te zetten om de tijdelijke salarisbonussen weer in te stellen. Ondanks dat de pandemie nog steeds niet is afgelopen, had Kroger besloten om de tijdelijke loonsverhogingen van $ 2 (€ 1,77) per uur voor actieve werknemers weer in te trekken. In plaats daarvan wordt een eenmalige bonus uitgekeerd. Volgens een woordvoerder van Kroger heeft het bedrijf sinds maart meer dan $ 800 mln (€ 707,7 mln) geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen en beloningen voor werknemers.
Bron: publicnewsservice.org 

VS: Instacart krijgt voor $ 225 mln aan financiering
Instacart heeft voor $ 225 mln (€ 199,0) aan financiering verkregen. Het kapitaal is afkomstig van een groep investeerders onder leiding van DST Global en General Catalyst. Andere deelnemende partijen in de groep zijn onder andere de huidige investeerder D1 Capital Partners. Door de kapitaalinjectie wordt de waarde van Instacart nu geraamd op $ 13,7 mld (€ 12,1 mld).
Bron: supermarketnews.com 

VS: Sam's Club komt met afhaaldienst
De dochteronderneming Sam’s Club van Walmart gaat bij bijna 600 vestigingen verspreid over de VS afhaaldiensten opzetten. De afhaalpunten moeten met het einde van juni in bedrijf zijn. De nieuwe afhaaldiensten zijn gratis voor leden met een plus-abonnement, maar zullen tijdens de lockdown ook zonder extra kosten toegankelijk zijn voor leden met een normaal abonnement.
Bron: foxbusiness.com 

Publicatiedatum: