Gerobotiseerde voedselautomaat in Silicon Valley

Een paar maanden geleden hadden de bedrijven Chowbotics en Bay Area een plan voor een hightech-automaat die gebruikers in staat zou stellen om 24 uur per dag kunnen genieten van een warme cappuccino, noodles of croissant. Toen echter de Covid-19-pandemie uitbrak, leek het idee om een machine te ontwikkelen voor de uitgifte van voedsel ineens minder nieuw maar vooral een overlevingsstrategie. 

Chowbotics-directeur Rick Wilmer zegt dat de vraag naar de Sally-salade-automaat sinds de uitbraak van de pandemie omhoog geschoten is en dan met name in ziekenhuisrestaurants en supermarkten, die hun saladebars uit hygiënische en veiligheidsoverwegingen hebben gesloten. 

Gezien de populariteit van bezorgrobots in Silicon Valley was het een kwestie van tijd voordat techbedrijven zich op voedseluitgifte-automaten zouden storten. Volgens de National Automatic Merchandising Association worden er in de Verenigde Staten meer dan 4 mln van dit soort automaten gebruikt. De vereniging raamt dat fabrikanten van voedselautomaten in 2017 zo'n €9 mld bijdroegen aan de Amerikaanse economie. 

Deepak Sekar, oprichter van Chowbotics, zegt dat zijn bedrijf de ontwikkeling op het gebied van robotica, sensoren en mobiele technologie heeft benut om de Sally-automaat op het oog eenvoudige taken uit te laten voeren. De machine is te koop voor ongeveer €31.144. 

Bron: pressinsiderdaily.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven