Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergeprijzen retail in 2020 gemiddeld hoger dan in 2019

Tholen – De gemiddelde aspergeprijs bij de Nederlandse retailers ligt in 2020 hoger dan in het jaar ervoor. Alleen in het begin van het seizoen (week 14 en 15) waren de gemiddelde prijzen lager. Dat is te zien in de prijsgeschiedenis van vergelijkingsplatform supermarktscanner. Hierop zijn de gemiddelde prijzen van het goedkoopste segment aangegeven, exclusief aanbiedingen.

Gemiddelde prijs per 500 gram verse witte asperges, bron supermarktscanner

Het seizoen startte met zeer hoge gemiddelde prijzen met een maximum van 6,13 euro per 500 gram in de wek van 11 maart. Daarna kelderde de prijs naar gemiddeld 4,07 euro per pond, in 2019 lag de prijs een euro hoger. Prijsherstel was er in de week van 15 april en sindsdien bleef de gemiddelde prijs hoger dan in 2019.

Met nog twee weken van oogsten voor de boeg is de verwachting dat de prijzen nog zullen oplopen. De meeste telers stoppen eind juni met oogsten en laten de stengels uitgroeien zodat de aspergeplanten zich kunnen gaan herstellen.