Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verdeflor uit Peru heeft al voor 370 containers Hass-avocado’s verpakt

De Peruaanse onderneming Verdeflor heeft tot dusver dit seizoen 370 containers aan Hass-avocado’s verpakt voor het binnenland en buitenlandse exporteurs die het fruit verzenden naar markten in Europa, China, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Rusland, Chili en Argentinië.

Het bedrijf beschikt naast het hoofdpakstation in Huaral over een tweede verpakkingscentrum in de provincie Ica. Vanuit beide gecertificeerde pakstations levert het, met inachtneming van alle door de regering opgelegde veiligheidsmaatregelen vanwege de pandemie, verwerkings-, verpakkings- en koelopslagdiensten aan AGF-exportbedrijven.

In beide fabrieken heeft Verdeflor de koelcapaciteit uitgebreid. Het pakstation in Huaral heeft momenteel een verwerkingscapaciteit van 20 ton/uur en beschikt er over zes koelkamers met een opslagcapaciteit van 400 ton. De vestiging in Ica heeft een verwerkingscapaciteit van 10 ton/uur en de koelopslagcapaciteit is er 200 ton.

In Ica zijn er dit seizoen reeds Hass-avocado’s voor 70 containers verwerkt met bestemming Europa en Chili. In augustus komt daar nog eens product voor 80 containers bij, waarvan 9 gevuld zullen worden met bio-avocado’s, zo laat Pedro Loza weten, de directeur van de fabriek in Ica.

Momenteel bedient het verpakkingsbedrijf Alcoaxarquia, een exporteur van tropisch fruit en bio-citrus met vestigingen in Zuid-Spanje en Peru.

Norma Agurto, de directrice van de vestiging in Huaral, maakt melding van de verwerking van conventionele avocado’s voor 300 containers bestemd voor Europa, China, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Chili, Argentinië en Rusland.

In beide vestigingen worden ook nog blauwe bessen, gember en bananen verwerkt. Het bedrijf heeft kort geleden nog al zijn certificeringen vernieuwd (SMETA, GRASP, GLOBALGAP, BRC, SENASA, HACCP). Het beschikt ook over de certificering uitgegeven door het ministerie van Volksgezondheid in het kader van Covid-19.

Voor meer informatie: https://verdeflorperu.com.pe

Publicatiedatum: