Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Limesmarkt onder druk

De limesmarkt in het Verenigd Koninkrijk en Europa staat onder druk, aangezien de volumes zowel uit Mexico als uit Brazilië komen.

"In deze tijd van het jaar zouden we normaal gesproken hoge prijzen en een grote vraag zien, met drukbezochte bars en restaurants en een aangename buitentemperatuur die het gebruik van limes in cocktails stimuleert, maar de lockdown heeft alles veranderd," zegt Daniela Ivanova van Rush Exotics.

"We zagen een paar weken geleden een piek in de vraag (net als bij andere producten), toen de supermarkten de toestroom van klanten, die urenlang in de rij stonden aan het begin van de lockdown, niet aankonden, toen alle schappen werden leeg gehamsterd. Nu lijkt de retail de zaken op orde te hebben, wat heeft geleid tot een vermindering van de groenten- en fruitdozen voor thuisbezorging nu mensen terugkeren naar de supermarkten."

Het weer speelt een grote rol in de vraag naar limes en terwijl mensen thuis blijven als het regent of bewolkt is, zitten ze niet in de tuin cocktails te drinken en te barbecueën.

"Een paar weken geleden was de prijs torenhoog rond de £10-12 (€11,13-13,36), dat was toen er nog niet veel product was, er waren nog maar een paar containers uit Brazilië en Mexico was net begonnen, maar de mensen laten nu de prijzen zakken om de voorraad in beweging te houden, want er komt elke dag meer binnen."

"We zien de beste kwaliteit van het jaar op dit moment door de seizoensgebondenheid en het gunstige weer in Brazilië en Mexico. Het is bijna misdadig dat zo’n mooi product voor die prijs wordt verkocht. We voorzien een prijsstijging in de komende weken als de beperkingen van de lockdown worden versoepeld."

Voor meer informatie:
Daniela Ivanova
Rush Exotics
+44 (0) 1905 959 931
exotics@rushgroup.co.uk
www.rushgroup.co.uk

Publicatiedatum: