Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische marktkramers naar rechter om te strenge coronamaatregelen

Een groep van Belgische marktkramers is naar de rechter gestapt om het beperkende regime rond Belgische markten af te dwingen. De markten mogen sinds half mei weer open maar moeten opereren binnen heel strikte regels die niet goed werkbaar zijn, volgens de handelaren. Bovendien voelen marktkramers zich ongelijk behandeld.

Mondmaskers zijn verplicht voor marktkramers in BelgiĆ« 

'De marktkramers zijn boos. Terwijl voedingswinkels de hele duur van de lockdown zijn opengebleven, werden de markten vanaf 23 maart gesloten. Ook de voedingskramen konden niet open', stelt hun advocaat Verbist in De Tijd. 'Het is toch evident dat een kraam in openlucht veel veiliger is dan shoppen in een winkel. Er was geen enkele reden om voedingskramen te verbieden, en voedingswinkels niet. Er is sprake van een schending van het gelijkheidsbeginsel.' 

Op Belgische markten zijn,  ongeacht de grootte, 50 marktkramen toegestaan. Daar moet om geloot worden, ook voor AGF-kramen, zoals blijkt uit onderstaande Facebookpost van markthandelaren Henk en Nadia.

Op de Belgische Abatoir in Brussel brak onlangs volgens Het Nieuwsblad nog onenigheid uit over de toewijzing van marktplaatsten waarbij groente en fruithandelaren in het nadeel waren. 

Publicatiedatum: