Johan Kant, Kalisa Trading

“Coronavirus heeft een abnormale aardappelmarkt gecreëerd”

Tholen – “De aardappelsector verkeert in een zeer speciale en moeilijke situatie op dit moment. De coronacrisis heeft de prijs van de oude aardappeloogst flink doen kelderen, waardoor de importaardappelen het zeer moeilijk hebben om deze aan de man te brengen”, vertelt Johan Kant van Kalisa Trading. “Wij importeren Egyptische aardappelen, maar die worden momenteel voor de helft van de normale prijs verkocht, doordat de Belgische aardappelen voor nog veel lagere prijzen worden verkocht. Dat is absoluut niet normaal!”

De huidige situatie vindt Kant verschrikkelijk. “De buitenlandse aardappelexporteurs zijn het beu om hun aardappelen naar Europa te sturen als ze aan zulke lage prijzen moeten verkocht worden, maar de programma’s werden in januari 2020 reeds gemaakt. Corona heeft de hele situatie uit zijn voegen geblazen. Als de fabrieken hadden kunnen blijven doordraaien, dan was alles een stuk beter geweest. Als het coronavirus zo goed als over is, liggen de fabrieken op de loer om de laatste oude Europese frites geschikte aardappelen voor een appel en een ei te kunnen kopen. De aardappelen in de loodsen zijn zeker tot augustus nog goed om te verwerken”, zegt Johan.

“Mijn grootste wens is dat we geen tweede corona-uitbraak krijgen. Nu kunnen hopelijk de restaurants en frituren weer langzaam opstarten en kan de markt weer wat aantrekken. Inmiddels zijn we over het dieptepunt van de aardappelprijzen heen. Indien er een nieuwe uitbraak van het virus komt, ben ik bang dat de hele sector naar de knoppen gaat. Voor nu blijven we hoop houden op een positieve uitkomst”, besluit Johan.

Voor meer informatie:
Johan Kant
Kalisa Trading
Entrepotstraat 35
9100 Sint-Niklaas
+32(0)37 65 07 65
Johan.kant@kalisatrading.be    

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven