Traysealing bewijst zijn milieuvriendelijke eigenschappen

Traysealerspecialist Proseal zegt dat het maximaliseren van de snelheid en efficiëntie weliswaar nog steeds de belangrijkste eisen zijn voor het verpakken van versproducten, maar dat de zoektocht daarnaar ook belangrijke duurzaamheidsvoordelen kan opleveren.

Markttransformatie
Proseal was 10 jaar geleden de drijvende kracht achter de volledige markttransformatie van de zachtfruitsector in het VK, waarbij traditionele clamshell punnets werden vervangen door topfolie gesealde varianten. Dit heeft bijgedragen aan een vermindering van het plasticverbruik tot 45%, waardoor ongeveer 10 ton plastic per miljoen gesealde trays kon worden bespaard.

Tegenwoordig, met de introductie van niet-plastic materialen voor trays zoals karton en de nieuwste recyclebare of thuiscomposteerbare materialen, kan het plasticgebruik verder worden verminderd en Proseal machines zijn al ingericht om dit groeiende scala aan alternatieve verpakkingsmaterialen te verwerken.

Voedselveiligheid
Topseal trays brengen ook een aantal praktische voordelen met zich mee. Ze helpen de producten tijdens het transport te beschermen in de hele toeleveringsketen en de trays kunnen worden geseald met voorbedrukte folie en volledig geïntegreerde online printers, waardoor er geen extra etiketten en applicatorapparatuur (en dus extra kosten) meer nodig zijn, terwijl de verpakkingen er ook beter uitzien. Dit proces combineert naadloos het seal-, barcode-/gebruiks-per-datum-drukproces en het merkidentificatieproces in één enkele handeling.

Een geseald deksel maakt de verpakking ook duidelijk zichtbaar, wat de voedselveiligheid ten goede komt en het contact tussen mens en voedsel in de retailomgeving stopt.

Voedselverspilling is een andere belangrijke duurzaamheidsoverweging, vooral in de verssector. De ontwikkeling van MAP-technologie (Modified Atmosphere Packaging) in verpakkingen heeft bijgedragen aan de verlenging van de houdbaarheid van producten, waarbij de vraag van de consument naar verse levensmiddelen wordt gecombineerd met de eisen van de detailhandelaar om de beschikbare houdbaarheid te maximaliseren.

Eseal
Voorop in Proseal's eigen streven naar duurzamere oplossingen staat Eseal, een krachtig elektrisch heatsealsysteem. De technologie zorgt voor een hogere afdichtingskracht van 200% en vermindert het luchtverbruik tot 92% in vergelijking met een soortgelijke machine die is uitgerust met een equivalente standaard pneumatische cilinder, waardoor de totale productiviteit en doorvoersnelheid worden verhoogd door een kortere sealtijd.

Eseal levert een aanzienlijke energiebesparing op, maar net zo belangrijk is dat zo'n sterke kracht een zeer nauwkeurige afdichting creëert met de betrouwbaarheid om te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de detailhandel en het gevaar van het terugroepen van verpakkingen tot een minimum te beperken.

Veel klanten hebben ook gebruik gemaakt van de extra mogelijkheden die ProVision, de online OEE- en downtime-analyser van Proseal, biedt. Deze technologie stelt het Proseal-serviceteam in staat om klanten te helpen evoluerende machineproblemen op te sporen met behulp van belangrijke indicatoren die door de analyse van de software worden geleverd.

Service op afstand
Daarnaast stelt ProVision technici van Proseal in staat om op afstand in te bellen in de machine terwijl ze ter plaatse met de monteurs spreken om direct fouten te diagnosticeren. Dit resulteert in een minimale verstoring van de productie, waardoor zowel de tijd als het geld van de klant wordt bespaard, onnodige bezoeken ter plaatse worden vermeden en extra gemoedsrust wordt geboden.

Proseal, opgericht in 1998, maakt deel uit van de JBT Corporate-groep, een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor hoogwaardige segmenten van de voedselverwerkende industrie, die zich inzet voor een service die de verwachtingen van de klant overtreft.

Voor meer informatie:
Kerrie Oxford
Proseal
+44 1332 2939 39
kerrie@nmpr.co.uk
www.proseal.com

Voor meer informatie:
Sismatec 
Twentepoort Oost 8
7609 RG Almelo
+31 (0)546-874111
info@sismatec.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven