Romain Cools, secretaris-generaal van Belgapom

"Een nieuwe lockdown zou weleens rampzalig uit kunnen pakken voor de aardappelsector"

Romain Cools, de secretaris-generaal van Belgapom, gaf onlangs een interview aan potatobusiness.com, waarin hij sprak over de  aardappelconsumptie en -handel in België tijdens de huidige pandemie. Hij sprak ook over de toekomst van de Belgische aardappel, van veld tot vork, en de impact die het wegvallen van de foodservicesector tot nu toe op de aardappelhandel heeft gehad. 

Op de vraag in hoeverre de aardappelsector gevolgen heeft ondervonden van de pandemie antwoordt Cools: "Dit is moeilijk te zeggen. Veel hangt af van de beschikbaarheid van een vaccin en het voorkomen van een tweede golf aan besmettingen. We hebben besloten om onze internationale aardappelvakbeurs Interpom in november door te laten gaan, met name omdat de sector hierop aangedrongen heeft."

"In de aardappelwaardeketen zijn persoonlijke contacten van groot belang. We hopen daarom dat ook het World Potato Congress in Dublin eind mei door zal kunnen gaan. De verwachte wereldwijde tekorten aan rijst en andere granen tonen eens te meer de noodzaak voor de ontwikkeling van de lokale aardappelproductie aan."

Klik hier om het hele interview te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven