Burgemeester Tiel neemt eerste kistje Betuwse kersen in ontvangst

Vrijdag nam Hans Beenakker, burgemeester van ‘Fruitstad’ Tiel het eerste kistje Betuwse kersen in ontvangst in boomgaard d’n Kerkewaerdt. Deze eerste oogst is geteeld door Fruitpartners Blom. Aart Blom was zeer vereerd met de komst van de burgervader van de stad. Hans Beenakker: “Ik vind het een mooie traditie. Het is een oer-typisch streekproduct van de Betuwe.  Ik ben blij dat we in deze tijd dit toch kunnen blijven doen ondanks alle corona-perikelen. Veel mensen willen of kunnen nu niet op vakantie naar het buitenland en hopelijk ondernemen ze nu een leuk dagje uit naar de Betuwe. Er is hier voldoende ruimte”. Natuurlijk was ook Flipje aanwezig, het Betuwse fruitbaasje, vergezeld door kersenprinses Kimberly van Knijff.


Uitreiking eerste Betuwse kersen. Van links naar rechts: Aart Blom (kersenteler), Flipje, Hans Beenakker (burgemeester gemeente Tiel) en Kimberly van Knijff (kersenprinses). Foto: Iris Spaink

Een mooie aftrap van het Betuwse kersenseizoen, die veel belovend is voor de aankomende twee maanden. Aart Blom: “De nachtvorst in april heeft de kersentelers in de Betuwe slapeloze nachten bezorgd. Ook in mijn boomgaarden was dit het geval, maar achteraf lijkt het allemaal mee te vallen.” Aart vervolgt: “Zoals het er nu naar uitziet, heeft de nachtvorst weinig schade aangericht in de Betuwe. Wel zullen de kersen ca. 20% minder in aantal zijn, maar daardoor zullen ze groter en dikker worden. Dat levert mooiere en lekkere kersen op, zo is mijn inschatting. Ik verwacht een goed kersenseizoen.”

Kersen uit het land van Flipje naar Nederlandse supermarkten
In de derde week van juni gaan de Betuwse kersen het hele land in. Om de regio én het Betuwse streekproduct bij de consumenten meer onder de aandacht te brengen, worden de kersen de aankomende weken gepromoot bij een groot aantal supermarkten, zoals Hoogvliet, Deka Markt en Dirk van den Broek. De promotie wordt ondersteund met een aantal leuke prijzen, zoals een vijftal gratis hotelarrangementen bij Van der Valk Hotel Tiel. Ook als kersen worden gekocht in de kersenwinkel of de drive-in maakt men kans op één van de prijzen. Prijswinnaars worden via dit hotelarrangement verwelkomd in de Betuwe en kunnen de streek beter leren kennen. 


Ondertekening overeenkomst Blom Fruitpartners en Flipje & Streekmuseum Tiel.  Van links naar rechts: Alexandra van Steen (directeur Flipje & Streekmuseum Tiel), Hans Beenakker (burgemeester gemeente Tiel), Flipje, Henk Driessen (organisatie Betuwse Open Kersendagen), Aart Blom (kersenteler). Foto: Iris Spaink

Pluk ‘m zelf
Vanaf de derde week in juni kunnen bezoekers in een aangegeven gedeelte van de boomgaard zelf kersen plukken. Vorig jaar was daar zeer veel belangstelling. Ook nu al krijgen we via social media al veel vragen hierover binnen.. Als de hoender vol zit, worden de kersen afgewogen en kan de bezoeker de kersen afrekenen bij de kassa. Uiteraard wordt gezorgd voor voldoende ruimte tussen de plukkers en er is een duidelijke looproute in verband met de coronamaatregelen.


Kersen drive-in. Foto: Iris Spaink

Nieuw: Kersen Drive in
Mensen die weinig tijd hebben of liever de drukte mijden, kunnen gebruik maken van de Kersen Drive-in. Zij kunnen met de auto door de drive-in rijden, kersen bestellen, kopen en hun reis weer vervolgen.


Sorteren van de eerste Betuwse kersen door Kelly (links) en Jolanda Blom. Foto: Iris Spaink

Samenwerking Blom Fruitpartners en Flipje & Streekmuseum Tiel
Er was al een samenwerking tussen Blom Fruitpartners en het Flipje & Streekmuseum en deze zal worden uitgebreid. Het beeldmerk Flipje zal niet alleen voor kersen uit de Betuwe worden ingezet, maar ook voor ander fruit dat in de Betuwe wordt geteeld. Flipje is en blijft namelijk een geweldige ambassadeur voor Tiel en het Betuws fruit. Een nieuwe overeenkomst voor vier jaar werd ondertekend om de promotie van Flipje en het streekproduct méér landelijk bekendheid te geven. Tevens werd afgesproken om over en weer bezoekers naar elkaar te verwijzen, zodat bezoek aan de Betuwe een leuk dagje uit kan zijn voor toeristen uit het hele land.


Flipje en kersenprinses in de boomgaard. Foto: Iris Spaink

Voor meer informatie:
Fruit Partners Blom
Hooiweg 16
4158 LE Deil
Tel: 0345-651311
aart@fruitpartnersblom.nl   
www.fruitpartnersblom.nl    

www.betuwekers.nl
www.facebook.com/betuwekers
www.twitter.com/betuwekers 
www.instagram.com/betuwekers 

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven