Minder verliezen en langere bewaartijd kiwi's dankzij de Bio Turbo-technologie

Manfredi Cold Storage, een specialist in koelopslag uit Pennsylvania, heeft de omstandigheden in haar koelcellen geoptimaliseerd. Met behulp van de Bio Turbo-technologie, waar het bedrijf al twee jaar mee werkt, is zij erin geslaagd om het gehalte aan ethyleengas in de kiwibewaring te minimaliseren. 

In 2017 introduceerde Manfredi Cold Storage al een oplossing om vroege rijping en verlies aan stevigheid bij kiwi's tegen te gaan door gebruik te maken van de gepatenteerde Bio Turbo-technologie van Miatech. In korte tijd konden de bewaaromstandigheden worden verbeterd. Ethyleen en ziekteverwekkers in de lucht werden verwijderd, kruisbesmetting werd voorkomen en de algehele luchtkwaliteit verbeterde, waardoor de bewaarperiode van kiwi's kon worden verlengd en verliezen beperkt bleven. 

"Manfredi Cold Storage gebruikt al sinds juli 2017 twee Bio Turbo 600-units. Momenteel bewaren we producten uit 22 verschillende landen, waaronder ethyleengevoelige en ethyleenproducerende items. Momenteel passen we diverse oplossingen toe om het ethyleengehalte onder controle te houden. Bio Turbo is er hier één van. Deze oplossing helpt ons onze koelcellen ethyleenvrij te houden," aldus Rob Warry van Manfredi. 

Bio Turbo is een gepatenteerde technologie die de lucht zuivert van alle soorten organische stoffen. Bio Turbo is een effectieve oplossing om ethyleen te verwijderen (om een vroege rijping te voorkomen), evenals voor het elimineren van bacteriën, schimmels en virussen. Bio Turbo onderscheidt zich van concurrenten omdat ze betaalbaar en onderhoudsvriendelijk is, waardoor zij uitermate geschikt is voor commerciële toepassingen. 

 

Voor meer informatie:
Rob Rivera
Miatech
Tel: +1(503) 659-5680 ext. 805
Email: robr@miatech.org
www.miatech.org
www.bio-turbo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven