Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Frowde - The Avocado Company

Binnenkort forse aantallen Peruaanse avocado's verwacht

De grote aanvoer van Peruaanse avocado's begint nu op gang te komen en het fruit zal Europa binnenkort bereiken. In de zomermaanden worden er forse aantallen op de Europese markt verwacht.

Zuid-Afrika, Colombia en Kenia vullen de aanvoer uit Peru aan, maar het Peruaanse fruit zal de overhand op de markt hebben. 

"De maten van het Peruaanse fruit zijn doorgaans groot en de beschikbaarheid van de maten 12 - 18 zal dan ook hoog zijn. We zien dat de aanvoer uit andere landen dit aanbod aanvult met kleinere maten," vertelt Paul Frowde, algemeen directeur van The Avocado Company. 

De retailafzet van avocado's is zeer sterk vanwege de tijdelijke sluiting van de horeca. Consumenten bereiden meer maaltijden thuis en hebben hier ook meer tijd voor. Het fraaie, zonnige weer van de laatste weken zorgde voor een toename van de saladeconsumptie.

"We hebben geen grote veranderingen bemerkt in de verpakkingsformaten en de afzet van ready-to-eat-producten maar we zagen de afzet van avocado's om thuis te rijpen wel licht toenemen. Sinds de lockdown is het aanbod in de retail niet gewijzigd. De grootverpakkingen deden het beter omdat consumenten minder vaak naar de winkel komen en daarom groter inkopen," legt Paul uit. 

De populariteit van maaltijdboxen en groente- en fruitpakketten is  sinds het begin van de lockdown ook gegroeid. 

"We zagen wel wat maaltijdboxen met avocado's maar het merendeel van de boxen bevatte basis AGF-producten. Ik ben op zoek naar maaltijdbox-programma's omdat deze een goede mogelijkheid  zouden kunnen zijn om de avocado-afzet te vergroten, aangezien ik verwacht dat we voorlopig nog niet terug zullen gaan naar de normale situatie. 

"Consumenten zijn gewend geraakt aan thuis koken en de reistijd naar het werk wordt nu benut om maaltijden te bereiden. Mensen willen een restaurantervaring in eigen huis nabootsen. Het aanbod aan maaltijdpakketten en AGF-dozen zal dus geleidelijk meer premium items gaan bevatten om te beantwoorden aan de groeiende consumentenvraag naar maaltijdboxen." 

 

Voor meer informatie:
Judy Whittaker
Tel: +44 1892 831222
judy.whittaker@frescagroup.co.uk    

Publicatiedatum: