Turkse watermeloenexport verviervoudigd

Turkije heeft een goed begin gemaakt met het exportseizoen van watermeloenen. Van 25 april tot 20 mei exporteerde Turkije 4.000 ton watermeloen, wat vier keer meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. Exporteurs zijn tevreden met de toegenomen vraag vanuit Europa.

Volgens de Vereniging van West-Mediterrane Exporteurs heeft Turkije vorig jaar van 25 april tot 20 mei 1.000 ton watermeloenen geëxporteerd en daarvoor ruim 425.000 euro verdiend. Dit jaar hebben de exporteurs, zowel in volume als in waarde, een aanzienlijke toename van de export van watermeloenen bereikt. Turkije exporteerde dit jaar 4.000 ton watermeloenen naar Europese landen ter waarde van ruim 1.503.000 euro.

Abdullah Bulut, eigenaar van een exportbedrijf: "Eind april is het Turkse exportseizoen voor watermeloenen begonnen. Onze ervaring is dat de vraag naar Turkse watermeloenen gestaag toeneemt. De coronapandemie verstoorde de watermeloenteelt in Griekenland en andere mediterrane landen. De Turkse telers hebben hier hun voordeel mee kunnen doen. We hebben een zeer goede start van het seizoen en het lijkt erop dat deze trend zich zal voortzetten."

Bron: AA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven