Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Webinar Global Women Fresh in samenwerking met Global Rights for Women

'Huiselijk geweld: gevaar tijdens Corona en leiderschap op de werkplek'

Global Women Fresh organiseert in samenwerking met Global Rights for Women op woensdag 10 juni om 16.00 uur een webinar met als thema: 'Huiselijk geweld: gevaar tijdens COVID-19 en leiderschap op de werkplek'. Over de hele wereld vormen vrouwen een groot deel van de landbouwarbeid met een bijdrage van meer dan 50 procent in ontwikkelingslanden. Nu huiselijk geweld tijdens COVID-19 toeneemt, riskeren vrouwelijke essentiële arbeiders hun leven op meer dan één manier om onze wereldwijde voedselvoorziening te behouden.

Tijdens dit webinar wordt uitgelegd hoe bedrijven concrete actiestappen kunnen ondernemen om huiselijk geweld aan te pakken en de gezondheid, veiligheid en productiviteit van de vrouwelijke werknemers te waarborgen. Een onderwerp dat mogelijk minder speelt in Nederland, maar wel een grote rol kan spelen in een aantal landen waar importproducten vandaan komen. 

"Het belangrijkste doel van Global Women Fresh is om het bewustzijn te vergroten over hoe vrouwen over de hele wereld worden getroffen door huiselijk geweld en wat u als bedrijf actief actief zou kunnen bijdragen rond dit probleem. Global Women Fresh gelooft sterk in het ondersteunen van de vrouwen in de frontlinie (boeren, pakhuisarbeiders enz.). Aangezien deze vrouwen zoveel voor onze industrie doen, wat kunnen we dan voor hen doen?", aldus Wilma van den Oever namens Global Woman Fresh 

Tijdens het webinar delen onderstaande panellisten hun visie en geven tips hoe bedrijven een bijdrage kunnen leveren: 

Kalliopi Mingierou | UN Women, New York
Poonam Kathuria | SWATI Gujurat, India
Louise Clayette | Genderanalist International Development, VK
Lorena Muro | Oprichter, Mama Pacha, Peru

Klik hier om te registreren

Publicatiedatum: