en gaat verder als Bio Looije SL

Jos Looije neemt teelt- en afzetbedrijf Luis Andujar Quality SL over

Jos Looije neemt tomatenteelt- en afzetbedrijf Luis Andujar Quality SL volledig over en zal verder gaan onder de namen Looije Almeria SL en Bio Looije SL

Luis Andujar Quality in Spanje is het moederbedrijf van Luis Andujar SLU en Luis Andujar Bio SL. In de toekomst zullen deze bedrijven onder de namen Looije Almeria SL en Bio Looije SL opereren.


De kassen van Luis Andujar SLU, even ten noord-oosten van de stad Almería. Beeld: Google Maps

Vooruitstrevende teler
Luis Andujar SLU, de voortzetting van een twee landbouwfamilies (Andújar en Quesada), begon in de jaren negentig met tomaten telen. In 1997 was het bedrijf naar eigen zeggen de eerste in Spanje met multitunnelkas met verwarming en gebruik van CO2. 

Op een gegeven moment besloot de teler te stoppen met afzet op de veiling en zelf de markt op de gaan, gericht op afzet in de Noord-Europese markt. 

Onderdeel van coöperatie
Beide bedrijven worden per 1 juli onderdeel van Looije OPFH, dat de afzet van deze nieuwe leden op zich zal nemen, onder leiding van Juan Jose Lopez. De telerscoöperatie, opgericht in 2010, telt momenteel twaalf telers.


Beeld: Youtube OPFH Looije

Het productiebedrijf Looije Aguilas wat ook lid is van Looije OPFH, blijft apart functioneren. Het bedrijf kreeg er afgelopen najaar 5,2 hectare nieuwbouwkas bij om cherrytomaten te telen. Ook in 2021 en 2023 zal er worden uitgebreid op een totaal areaal van 27 hectare. 

De Spaanse organisaties van Jos Looije opereren apart van het Nederlandse bedrijf Looye Kwekers.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven