Italiaans zomerfruit: rijkelijk aanbod op de groothandelsmarkt in Wenen

"Minder concurrentie van overzees product en nauwelijks prijsdruk bij Italia-druiven"

Een groot deel van de importproducten op de groothandelsmarkt in Wenen Inzersdorf stamt traditioneel uit het buurland Italië. Ook in deze zware tijden van corona komen er in grote hoeveelheden Italiaanse producten op het groothandelsterrein binnen. Ondanks de uitzonderingssituatie zijn kersen, druiven en meloenen volop verkrijgbaar, stelt Italië-specialist Peter Haas tevreden vast.

Het complete soortenspectrum aan zomerfruit uit Italië is momenteel in de gespecialiseerde handel verkrijgbaar. Ook Siciliaanse druiven vinden nu via de groothandelsmarkt Wenen hun weg naar de consumenten. "De kwaliteit van de Italia-druiven is prachtig en de vraag is dan ook zeer groot. Qua prijs liggen de druiven op 4-5 euro/kg, tot begin juli zullen de prijzen naar verwachting echter dalen naar circa 3 euro/kg", schetst Peter de situatie.

Vooral bij de druiven heeft de coronacrisis eerder een positieve uitwerking, weet Peter. "Door de uitzonderingssituatie is er momenteel duidelijk minder luchtvracht. Hierdoor hebben we aan het begin van het seizoen minder concurrentie van producten van overzee en nauwelijks prijsdruk."

Volop kersen
Een ander populair zomerproduct uit Italiaanse teelt zijn de kersen. Ondanks alarmerende berichten over oogstverliezen en kleine opbrengsten is de markt volgens Peter momenteel goed voorzien. "Wij zelf handelen alleen in Italiaanse kersen die we via de groothandelsmarkt Padua afnemen. Inmiddels zijn er echter ook Hongaarse en Oostenrijkse partijen op de groothandelsmarkt in Wenen gearriveerd. Alles bij elkaar zijn vroege kersen dus volop verkrijgbaar."

Meloenen: weersafhankelijk marktsegment
Het Italiaanse zomerfruitpalet van de firma Haas wordt gecompleteerd met water-, honing- en suikermeloenen uit Sicilië en Calabrië. "We krijgen goede hoeveelheden binnen en kunnen de producten tegen fatsoenlijke prijzen verkopen. Alleen het weer mag nog iets meer meespelen: want des te warmer de temperatuur buiten, des te meer worden meloenen door de consumenten gekocht", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Haas Obst, Gemüse und Südfrüchte GmbH
Peter Haas
Großmarkt Inzersdorf
1230 Wien 
Tel: +43 1 6175732
haasoffice@tmx.de  
www.facebook.com/obsthaas/    


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven