Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitmuntend Tango-seizoen van start gegaan in Zuid-Afrika

"De eerste Tango's voor de export worden momenteel geplukt in de boomgaarden van FruitOne in de Zuid-Afrikaanse regio's Hoedspruit en Letsitele en er wordt een oogst van uitmuntende kwaliteit verwacht," zegt Rowan Vickery, commercieel directeur bij FruitOne, dat over het grootste Tango-areaal in Zuid-Afrika beschikt. 

"De afzet van easypeelers is zeer sterk in het VK, Europa en Noord-Amerika en het lijkt erop dat deze trend voorlopig aanhoudt. Late mandarijnenrassen zijn erg populair vanwege hun geweldige kwaliteit. We merken dan ook dat de consumptie jaarlijks weer toeneemt en dat is natuurlijk fantastisch," vervolgt hij. 

“We zien dat de kwaliteit beter wordt naarmate de bomen ouder worden. We zetten grote aantallen af aan de retail, groothandel en handel. In de Britse en Europese retail zagen we het aantal Tango-bestellingen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Ze verkopen echt heel goed." 

De grootste hoeveelheden Tango's worden naar Europa verladen, waar het bedrijf over een eigen kantoor in Rotterdam beschikt, FruitOne Europe, dat zich richt op de ontwikkeling van rechtstreekse programma's. FruitOne levert haar fruit ook aan retailprogramma's in het VK en Canada en heeft een omvangrijk programma met Freshmark in Zuid-Afrika. 

Het bedrijf bekijkt de mogelijkheden om haar klanten nog meer toegevoegde waarde te kunnen bieden in de vorm van laag residu-verpakkingen, alternatieve verpakkingsformats en merken. 

Donaties Food Forward SA

FruitOne doneert daarnaast Tango-mandarijnen aan lokale voedselprojecten tijdens de huidige Covid-19-pandemie, zowel via het Food Forward SA/Citrus Growers' Association initiatief als rechtstreeks aan de lokale gemeenschap. 

De groeiomstandigheden waren dit jaar over het algemeen goed, met name in Hoedspruit, maar in Letsitele waren ze volgens Vickery iets minder gunstig vanwege de droogte. 

"De categorie late mandarijnen is een zeer interessante. We zien de productie met het jaar toenemen en ook de consumptie houdt gelijke pas met de groei van de aantallen." 

"Europese retailers beseffen inmiddels dat premium mandarijnen het er goed doen tijdens de zomermaanden op het noordelijk halfrond. We zijn enorm enthousiast over Tango. Het ras levert fenomenale opbrengsten op, heeft een intense kleuring en fantastische smaak en is daarnaast ook nog eens pitloos."

 

Voor meer informatie:
Rowan Vickery
FruitOne
Tel: +27 21 883 3447
Email: info@fruitone.com
https://www.fruitone.com/

Publicatiedatum: