"Het coronavirus zwakte net wat af toen het kersenseizoen begon"

De pandemie heeft een grote impact op een scala aan groenten- en fruitcategorieën gehad. Momenteel lijkt de situatie te verbeteren en één Turkse exporteur hoopt daarom dat zijn kersenseizoen het eerste seizoen in 2020 zal zijn dat geen hinder meer van de virusuitbraak zal ondervinden.

Hoewel het seizoen van de vroege Turkse kersenrassen al een poosje geleden van start is gegaan, is nu het seizoen van de twee voornaamste kersenrassen van Demir Fresh Fruit (DFF) aangebroken," zegt Alper Kerim, directeur van DFF.  "We zijn pas net met de export van onze kersen begonnen. Demir Fresh Fruits exporteert bij voorkeur geen vroege rassen en begint pas met de export wanneer de rassen Napoleon en Z900 geplukt worden. Dit betekent dat we nog steeds aan het begin van ons seizoen staan en ik heb de indruk dat alles tot dusver goed verloopt. We merken dat de kwaliteit en maten met de dag beter worden. Hoewel het de laatste paar dagen heeft geregend, wordt er tijdens de oogst uitstekend weer verwacht."

Nu het coronavirus wat af lijkt te zwakken, rekenen we op een zeer sterk seizoen voor Turkse kersen. "We hebben grote obstakels moeten overwinnen als gevolg van het coronavirus, onder meer om voldoende arbeidskrachten te vinden voor het plukken van de kersen in de beginfase van het seizoen. De situatie in Turkije wordt nu echter met de dag beter en momenteel hebben we hier geen problemen meer mee. Ons bedrijf exporteert een scala aan fruit aan 21 verschillende landen over heel de wereld. Alle seizoenen voorafgaand aan het kersenseizoenen werden hard geraakt door het coronavirus maar nu het kersenseizoen is begonnen, zwakt het virus af. Ik verwacht daarom dat het coronavirus het kersenseizoen niet in de weg zal zitten. Onze handel is dit jaar met 15% tot 20% afgenomen maar we zullen deze daling in juni en juli kunnen compenseren met onze kersen," legt Kerim uit. 

Nu de grootste problemen voorbij lijken te zijn, is Kerim van plan om dit seizoen nieuwe markten te betreden en ook nog eens op een heel ander continent dan waar de huidige markten van het bedrijf zich bevinden. "Voor DFF zijn Europa en Azië de belangrijkste markten. De Golfstaten werken graag met consignatieverkoop maar dit heeft niet onze voorkeur. We werken echter wel samen met de grote bedrijven in deze landen en zijn blij zaken met ze te kunnen doen. In het geval van kersen richten we ons vooral op Azië en minder op Europa. Dit jaar hebben we onze kersen ook naar Ghana en Nigeria geëxporteerd. Dit is een geheel nieuw avontuur voor ons en we kijken met belangstelling uit naar de resultaten. Ons volgende doel is om de Scandinavische markt te betreden!" zegt hij tot slot. 

 

Voor meer informatie:
Alper Kerim
Demir Fresh Fruits
Tel: +90 532 514 2080
Email: alper@dff.com.tr  
www.dff.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven