Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse keten promoot lokale AGF tijdens coronacrisis

VK: Morrisons bereikt mijlpaal met 100.000 bestellingen
Morrisons heeft met een nieuwe telefoonservice voor thuisbezorging een mijlpaal bereikt. De bezorgdienst gericht op ouderen en andere kwetsbare bevolkingsgroepen heeft in totaal 100.000 bestellingen verwerkt. De telefoonservice ging in in april van start in reactie op de coronacrisis. Aanvankelijk werd Morrisons vaak gebeld door klanten die wegens COVID-19 aan huis gekluisterd zijn en zelf geen internetverbinding hebben, waarna de keten besloot om de telefoondienst op te zetten. 
Bron: morrisons-corporate.com 

Chinese online supermarkten groeien verder, ook na lockdown
De online supermarktsector van China lijkt een explosieve groei mee te maken. Meer dan de helft van de Chinese consumenten geeft aan dat, hoewel conventionele supermarkten inmiddels weer open, zijn er toch meer gebruik wordt gemaakt van online supermarkten. Dit blijkt uit onderzoek van GlobalData. Volgens een rapport van het marktonderzoeksbureau zijn veel consumenten in China tijdens de coronacrisis gewend geraakt aan online retail en heeft het gebruik hiervan zich na de lockdown doorgezet. 56% van de ondervraagde consumenten maakt nu vaker gebruik van online supermarkten dan voordat de pandemie plaats vond. “The impact van COVID-19 zal een permanente invloed hebben op hoe wij boodschappen doen", aldus retailanalist Thomas Brereton van GlobalData. "Met een inwoneraantal van 1,4 miljard is de potentie voor groei voor de waarde van de Chinese online supermarktsector fenomenaal."
Bron: insideretail.asia 

Spaanse keten promoot lokale AGF tijdens coronacrisis
De Spaanse retailer Caprabo is tijdens de coronacrisis begonnen met een campagne ter promotie van lokaal geteelde groenten en fruit. De campagne loopt tijdens de maand juni en combineert informatie over de lokale teeltsector met kortingsacties voor meer dan 150 AGF-soorten van kleine telers en lokale landbouwcoöperaties in Catalonië. Naast groente en fruit zijn ook zuivel, eieren, noten, rijst, olie en wijnsoorten in de promotiecampagne opgenomen.
Bron: esmmagazine.com 

Estland: Selver installeert technologie voor automatisering
De Estse supermarktketen Selver heeft bij een van zijn 50 locaties een volledig geautomatiseerd systeem geïnstalleerd. De technologie van de betreffende winkel is ontwikkeld door Cleveron, dat is gespecialiseerd in geautomatiseerde verkoopautomaten en robottechnologie. De Cleveron 501 is een geautomatiseerde winkel, waar consumenten online bestelde supermarkten op kunnen halen, zonder dat er nog enig contact met personeel nodig is. De automatische winkel bevindt zich aan de rand van de stad Tallinn vlakbij een conventionele vestiging van Selver.
Bron: roboticsandautomationnews.com 

JD.com stimuleert kleine winkels in China
De Chinese e-commercegigant JD.com gaat kleine en middelgrote ondernemingen in China beter stimuleren. JD.com heeft hiervoor onder de naam Spark een plan voor economische ondersteuning opgesteld. Het plan moet leiden tot een toegankelijkere leveringsketen en werkgelegenheid voor meer dan 5 mln mensen. Concreet heeft het Spark-programma drie specifieke doelstellingen, namelijk het garanderen van een aanbod, helpen bij bedrijfsvoeringen en het zorgen voor meer werkgelegenheid. Kleine winkels die zich bij het programma aansluiten worden voorzien van een rentevrije lening van US$ 14.000 (€ 12.440).
Bron: insideretail.asia 

Petitie roept Australische ketens op om lokale telers te beschermen
In april is in Australië een online petitie opgesteld, die een oproep bij grote supermarktketens als Coles, IGA en Woolworths doet om lokale telers beter te beschermen. Zo wordt onder andere gevraagd naar een speciaal winkelschap voor Australische producten. De oproep heeft te maken met de behoefte aan economisch herstel, nu het land in verband met de coronacrisis te maken heeft met een recessie. Een speciaal winkelschap voor Australische AGF zou een middel kunnen zijn om de Australische landbouwsector te stimuleren. Australische telers hebben naast het coronavirus ook te maken gehad met langdurige droogtes.
Bron: au.news.yahoo.com 

Denemarken: Salling Group benoemt Anja Madsen tot directeur van føtex
De Deense Salling Group heeft Anja Madsen benoemd tot directeur van de supermarktketen føtex. Per september 2020 neemt Anja Madsen de functie over van huidig directeur Thor Jørgensen. Volgens de CEO van Salling Group, Per Bank, heeft Anja Madsen een sterke achtergrond binnen de retailsector. "Met haar inzichten in consumentengedrag en haar onvermoeibare focus op de klant is ze de perfecte kandidaat om føtex te leiden”.
Bron: esmmagazine.com 

VS: H-E-B aan top qua tevreden klanten
H-E-B is tijdens de pandemie de supermarkt met de meeste tevreden klanten. Dit blijkt uit een onderzoek van Bond Brand Loyalty. In de COVID-19 Consumer Tracker-index behaalde H-E-B een score van 80%. De Texaanse supermarktketen laat daarmee concurrenten als Costco en Walmart achter zich. Beide ketens behaalden een score van 61%. Publix en Kroger kwamen op een score van 59%.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: supermarktketens merken gevolgen van sociale onrust
Net als de rest van de VS hebben supermarktketens te maken met de sociale onrust omtrent de dood van George Floyd. In meer dan 30 Amerikaanse steden vonden demonstraties tegen racisme en politiegeweld plaats. In de meeste van deze steden werd een avondklok ingesteld. In minstens 24 staten zijn meer dan 60.000 leden van de nationale garde ingezet. Supermarktketens als Walmart, Target, Cub Foods, Croborn's, Stop & Shop en Shoprite hebben te lijden van de sociale onrust. De winkels moeten noodgedwongen sluiten of zijn slachtoffer van vandalisme en plunderingen.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Associated Wholesale Grocers plant nieuw dc
Associated Wholesale Grocers (AWG) heeft plannen voor een nieuw distributiecentrum in Hernando, Mississippi bekend gemaakt. Het nieuwe logistieke centrum biedt werkgelegenheid voor 600 medewerkers. Vooralsnog wachten de plannen op toestemming van de lokale overheid. Als deze wordt verleend, moet de faciliteit in 2023 in bedrijf gaan. 
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Food Lion neemt 62 winkels over van Southeastern Grocers
Ahold Delhaize USA heeft bekend gemaakt dat de dochteronderneming Food Lion een aantal vestigingen over zal nemen van Southeastern Grocers. Food Lion, qua omzet de tweede grootste keten van Ahold Delhaize in de VS, zal in totaal 62 vestigingen van de ketens BI-LO en Harveys Supermarkets in handen krijgen. De winkels bevinden zich in North Carolina, South Carolina en Georgia en zullen worden heropend onder het Food Lion-merk. Food Lion heeft op dit moment meer dan 1.000 winkels in tien verschillende staten in het zuidoosten en de Mid-Atlantic-regio van de VS. Er zijn meer dan 77.000 werknemers bij de keten actief. Dit werkleger zal door de overname van de winkels naar verwachting worden uitgebreid met meer dan 4.650 nieuwe medewerkers.
Bron: aholddelhaize.com 

Publicatiedatum: