Opslag uitgebreid en verbeterde voorraadflexibiliteit

Fisher Ranch kan nu meloenen leveren aan verre markten

AgroFresh en het familiebedrijf Fisher Ranch zijn onlangs een samenwerkingsverband aangegaan rijpe meloenen uit Californië te leveren aan de wereldmarkten met behulp van SmartFresh-technologie.

Met het gebruik van SmartFresh-technologie heeft Fisher Ranch, gevestigd in Californië, nieuwe zakelijke mogelijkheden gecreëerd door het opslagvenster uit te breiden en een verbeterde voorraadflexibiliteit te verkrijgen. De teler meldt uitstekende versheidsresultaten met behulp van SmartFresh SmartTabs op meloenen en Golden Dewlicious-suikermeloenen. Volgens Fisher Ranch zorgt de toepassing van AgroFresh ervoor dat de meloenen aan de plant kunnen rijpen, waardoor het fruit ondanks de langere doorlooptijd een grote stevigheid en een hoog suikergehalte behoudt.

SmartFresh SmartTabs helpt telers en verladers om tijdens het transport vers en stevig fruit te bewaren, wat resulteert in een langere houdbaarheid in de detailhandel. Het is ook bewezen dat SmartFresh helpt bij het onder controle houden van kwaliteit van de schil gedurende 26 dagen in de koelcel.

"Na de succesvolle afronding van onze proeven van vorig jaar heeft SmartFresh ons in staat gesteld om wereldwijd smakelijke, aromatische meloenen van hoge kwaliteit te leveren, wat voor ons een nieuwe prestatie was," zegt Mike Farrage, salesmanager bij Fisher Ranch. "Met dit succes in het achterhoofd hebben we dit jaar ons exportvolume vergroot en zullen we SmartFresh nu toepassen op onze hele zending exportmeloenen."

SmartFresh SmartTabs is een handige, eenvoudig te gebruiken oplossing voor transportcontainers en kleine opslagruimtes. Het is niet nodig om handmatig sachets in elke doos met producten te plaatsen.

"Wij zijn verheugd om onze klanten te helpen de kwaliteit van hun versproducten te optimaliseren en hun bedrijf te laten groeien, met potentieel hogere marges, in verre markten die ze anders niet zouden kunnen bereiken," zegt AgroFresh commercieel ontwikkelingsmanager Fernando Edagi. "We zijn dan ook blij dat we telers als Fisher Ranch kunnen helpen om meloenen te leveren die een uitstekende eetervaring bieden met een consistente hoge kwaliteit, smaak, zoetheid en stevigheid."

"In onze sector merken we een toenemende verschuiving naar lang houdbare meloenvariëteiten zonder aroma en smaak," zegt Farrage. "Door SmartFresh te gebruiken, kunnen we genieten van dezelfde houdbaarheidsvoordelen die voornoemde variëteiten bieden, maar met verbeterde kenmerken zoals aroma, smaak, stevigheid en textuur waar de consument de voorkeur aan geeft."

SmartFresh-technologie stelt telers, verpakkers en retailers over de hele wereld in staat om de kwaliteit en versheid te behouden voor een breed scala aan gewassen, waaronder: appel, peer, avocado, banaan, meloen, tomaat, broccoli, mango, perzik, nectarine, pruim, kiwi's, limoen en watermeloen.

Voor meer informatie:
Fernando Edagi
AgroFresh
www.agrofresh.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven