Curator heeft mogelijke onregelmatigheden in faillissement Hartman 'in onderzoek'

Tholen - 6,5 ton is er sinds de laatste verslaglegging door de curator in het faillissement van A.C. Hartman binnengehaald. Verder heeft de curator nog meer papierwerk verzameld om onderzoek te doen naar o.a. onbehoorlijk bestuur en om mogelijk meer bewijs te vinden voor gesjoemel met klasse II product buiten de boekhouding om. De rechter oordeelde hierover in april namelijk nog dat 'voldoende bewijs' ontbreekt.

Met het ophalen van de 650.000 euro staat er, gelet op enkele verrekeningen van crediteuren, nog circa 118.000 euro open namens de failliete vennootschap om te vorderen, valt te lezen in de het faillissementsverslag van 3 juni van curator Hillie Lunter. Van een tussentijdse afrekening met de Rabobank en een bespreking van de debiteurenportefeuille is het nog niet gekomen gezien de coronacrisis.

Op zoek naar bewijs
Naast de financiële afhandeling heeft de curator met name haar handen ook vol met onderzoeken in het kader van de boekhoudplicht (de administratie van de failliete vennootschappen is 'in onderzoek'), naar onbehoorlijk bestuur (sinds het laatste verslag in maart is dit 'in onderzoek') en naar paulianeus handelen. Bij paulianeus handelen zouden mogelijk bepaalde schuldeisers, bijvoorbeeld vanwege familiale banden, voorgetrokken kunnen zijn boven anderen. 

Mocht de curator op bewijzen stuiten, dan kan zij de procedure voortzetten. In maart kon Lunter hierover nog geen uitsluitsel geven en voorlopig is haar onderzoek getuige het verslag nog in volle gang.

Ook The Fruit Farm Group nog niet klaar met zaak
Naast de curator, die de zaken tussen o.a. Hartman en de Staatssecretaris van Economische Zaken (EZ) over terugvordering van verleende subsidies en de erven Hartman en A.C. Hartman Beheer B.V. in onderzoek heeft, laat ook The Fruit Farm Group het er niet bij zitten.

Zij hebben na het heropenen van het vooronderzoek in de zaak tussen Hartman en EZ, op verzoek van het College van Beroep voor het bedrijfsleven, hun advocaat het procesdossier laten opvragen en dat is door de curator op 26 mei aan de advocaat van The Fruit Farm Group verstrekt.

Wordt vervolgd dus. 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven