Nieuwe weegoplossing reduceert give-away op kleinfruit bij Sort & Pak

Door een toename van de hoeveelheid te verpakken kleinfruit ging Sort & Pak Service bvba - dochteronderneming van BelOrta - op zoek naar een professionele en gestructureerde manier om het fruit af te wegen. Cruciale criteria voor de oplossing waren: industrieel, gebruiksvriendelijk, ergonomisch en toepasbaar op kleine schaaltjes, dus compact. Belangrijk hierbij was om een centrale registratie van de weeggegevens te hebben en om centraal artikelgegevens van de werkposten te kunnen aansturen. Bovendien moest de oplossing aansluiten op de Bizerba GLM-Ievo etiketteermachine en compatibel zijn met de bestaande softwareoplossing om de uniformiteit te bewaren.

Sort & Pak koos ervoor om een nieuwe verpakkingslijn te installeren met manuele weeglijn gestuurd door de Bizerba BRAIN2 Portion Control software. Gelinkt aan de Bizerba iS75 touchscreen pc biedt de BRAIN2 Portion Control software het voordeel dat het de realtime productieresultaten registreert en bijhoudt. De software heeft een eenvoudige bediening om de opvolging voor de leidinggevenden te vergemakkelijken. Bovendien houdt de software alle geregistreerde statistieken bij waardoor rapportering mogelijk is. Per lot, per product, per dag kan door middel van voor geconfigureerde, op maat gemaakte rapporteringen bekeken en bijgehouden wat er geproduceerd wordt. Elke gebruiker kan specifieke rapporten per werkpost laten genereren.

“Bizerba toestellen zijn ruim vertegenwoordigd bij Sort & Pak Service. Een afgewerkt product met het juiste gewicht afleveren gaat flexibel met de Bizerba weeg- en etiketteermachines”, vertelt Dirk Luyck, algemene verantwoordelijke van Sort & Pak. “Voordien hadden wij geen professionele oplossing voor het afwegen van ons kleinfruit. Nu hebben we stabiele ingebouwde weegschalen gelinkt aan Portion Control. We hebben op die manier een professionele productie met software aspect.”

Rendementsverhoging en giveaway vermindering
Bij Sort & Pak Service bvba konden ze de giveaway op kleinfruit flink reduceren dankzij de eenvoudige bediening van de Portion Control. Door een gelijkmatige, gecontroleerde invoer ongeacht de persoon die aan de band staat, is er een rendementsverhoging op de verpakkingslijn voor kleinfruit. Door de intuïtieve gebruikersinterface met optisch stoplichtsysteem stijgt bovendien het aantal gevulde schaaltjes per minuut, is er een flinke tijdswinst en ligt de productiviteit van de medewerkers hoger. Dit alles met behoud van een constante kwaliteit. “We zijn heel tevreden met de aangereikte Bizerba oplossing en kunnen spreken van een mooie samenwerking die het verwerken van ons klein fruit geoptimaliseerd heeft.”

Klik hier voor de video

Voor meer informatie:
Paul te Velthuis
Bizerba
T +31 53 4800980
M +31 6 42288878
Paul.TeVelthuis@bizerba.com 
www.bizerba.com 

Bizerba België
T +32 24 66 0081
marketing@bizerba.be 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven